úterý 15. září 2015

Stoupání na horu

E. T. Seton
ilustrace Pavel Čech
nakladatelství Petrkov


Jedna z mých knižních "must-have". Koupila jsem ji Muži, protože mi přijde taková mužsky dobrodružná a romantická.
Je o touze překonávat překážky a odhalovat tajemství, která leží před námi.

Text je sice krátký, v podstatě komixový, ale má nádherné poselství a stojí za to si ho klidně každý den připomenout. Navíc ho doprovází překrásné ilustrace mého oblíbence Pavla Čecha.







4 komentáře:

  1. Ach ach och, tuhle "čechovu" knihu ještě nemám, musím napravit!! Vypadá krásně, ale koukám, že je v tom kolibříkovém vydání, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tahle se větší asi nedělá, resp. já jsem ji nenašla. A ono je to vlastně možná dobře, dá se nosit s sebou :-)

      Vymazat
  2. To vypadá zajímavě. Setonovy myšlenky jsou mi blízké, neboť byl jedním ze zakladatelů světového skautingu a já jsem ve skautském oddíle strávila dětství. Setonova kniha Dva divoši je jedna z mých nejoblíbenějších knih, něco jako Malý princ, je to takový skvost. Jen asi jedna z těch těžko sehnatelných, já mám doma výtisk asi z roku 1976 :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak proto mi to nic neříká. Já jsem tedy bohužel skaut nebyla. Přes protest rodičů jsem se přihlásila do Jisker, ale než jsem stihla složit slib, tak to zrušili :-D
      A manžel chodil "jen" do Tuláka. Každopádně je to tedy moc krásná knížka, koupila jsem ji právě primárně pro manžela, že by ho to mohlo oslovit. Ale své si v tom najde, dle mého, každý.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)