pondělí 21. září 2015

Tescoma Bambini Jídelní sada a dětský příbor autíčka

Pořídili jsme klukům k babičce nádobí.

Tedy původně jsme ho zamýšleli k babičce, hlavně ty příbory, protože zejména s velkou lžící se klukům špatně jí. Ale zatím máme příbory i nádobí doma, kluci ho odmítají vydat. Tak možná těch sad bude nakonec ještě jednou tolik.


Koupili jsme Jídelní sadu a Dětský příbor. Oboje je značky Tescoma, řada Bambini. 


Všechno přišlo moc dobře zabalené a už samotný obal jednotlivých sad kluky nalákal.



Jídelní sada je z kvalitního porcelánu a jednotlivé kusy jsou docela těžké, žádné křehké tenké stěny. Potisk je taky bez vady.


Příbory jsou nerezové, těžší, hezky do ruky, velikost tak akorát, vidlička není nijak ostrá. 


Nádobí lze mýt v myčce a dát do mikrovlnky. Ani jedno doma nemáme, tak toto je mi celkem jedno, ale u babičky, kam to bylo (a stále je) zamýšleno, se minimálně myčka používá, tak to je dobré vědět.




Jediné, co mi vadí, že se nikde nedopátráte původu. Máme od Tescomy docela dost věcí, naposledy jsme si koupili skleničky. A nikde žádný údaj.
Na jejich stránkách se pouze uvádí:
TESCOMA je a vždy byla 100% česká společnost se sídlem ve Zlíně, která potřeby do kuchyně nejen prodává, ale ve vlastním Design centru také sama vyvíjí a testuje. Řada našich výrobků proto nese označení světový patent a mnoho z nich získalo prestižní ocenění za design.

Kde jsou vyráběny výrobky TESCOMA?
Společnost TESCOMA provozuje vlastní výrobní kapacity v České republice a celou řadu výrobků v tuzemsku také vyrábí. Zároveň spolupracujeme s dalšími více než 100 subdodavateli v ČR, zemích EU a ostatních zemích světa. Všechny výrobky značky TESCOMA jsou chráněny registrovanou ochrannou známkou tescoma® a dle platné legislativy mají na obalu uveden přesný název a sídlo výrobce: TESCOMA s.r.o., U Tescomy 241, 760 01, Zlín.

10 komentářů:

  1. Výber riadikov pre deti som milovala :-)
    Moji mali potom aj z obľúbeného obchodíku Twiggi, odkiaľ som ja mala hrnčeky, spomínam ho teraz v predpredposlednom poste :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Bohuzel, Tescoma toho v CR moc nevyrabi, mozna tak regaly do prodejen :-( Co se tyka vyvoje, designu a spol, to je puvodni a ceske, vyrobky samotne se zadavaji tam, kde je umi vyrobit levne, Cina, Indonesie apod. Coz je v podstate vyrobni filosofie valne vetsiny velkych firem a znacek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to tak bohužel pochopitelné i z té odpovědi na jejich stránkách :-( Jen mi vadí, že to nenapíšou napřímo. Napíšou, že vývoj a testování je v ČR a že celou řadu výrobků v ČR vyrábějí. Ono to působí tak nějak líp, že :-(

      Vymazat
  3. Tak tohle jsem jako neviděla! :-D Před pár dny jsem koupila sadu s malovanou mašinkou, letadélkem atd. z české porcelánky, ale tohle je teda taky úúžasné! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jakou máš ty? A nemáš tip na nějaký český porcelán - bílou sadu, nehranatou, elegantní, nadčasovou, nekýčovitou? Marně hledám :-(

      Vymazat
    2. Myslím tedy jako klasickou jídelní sadu - po 6 kusech, ne dětskou.

      Vymazat
  4. Příbor jsem koupila synovci. Dá se mýt v myčce, ale obrazky to nevydržely a hned po prvním mytí se rozloučily.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tím sloupáváním obrázků už mi pár lidí napsalo :-( My myčku nemáme, takže zatím drží. Uvidíme. Zkoušeli jste to reklamovat?

      Vymazat
    2. Jé, tak to řeknu sestričce, že se to stává :-). Nezkoušeli, nesloupaly se všechny a funkčnost to má, tak se s tím nechtěla znovu rozčilovat. Děkuji za odpověď a ať obrázky drží :-).

      Vymazat
    3. Shodou okolností jsem před pár dny, kdy jsem myla asi nůž (už si teď nepamatuju přesně), jsem po těch obrázcích jen přejela bříškem prstu, a obrázek se taky začal loupat :-(

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)