pondělí 14. září 2015

Večerníček slaví narozeniny

Výstava ve Valdštejnské jízdárně

Neděli jsme strávili velmi příjemně. Sešli jsme se s kamarádkou Lenkou, která za námi s Aničkou přijela až z Ústí. Vydali jsme se do krásné Valdštejnské jízdárny na rodinnou večerníčkovou výstavu.

Na nádvoří jsme si vystáli asi půlhodinovou frontu, lidí tam bylo opravdu hodně, ale paní v šatně nám vesele hlásila, že dnes máme opravdu štěstí, protože dnes není lidí tolik :-D Ani si nechci představit, jak to tam vypadá, když tam těch lidí hodně je.


Za rodinné vstupné jsme zaplatili Kč 250,-. Lenka, která přijela vlakem a koupila si zpáteční jízdenku, měla po předložení vstupenky z výstavy zpáteční cestu zdarma. ČD tuto službu asi poskytovaly, bohužel jsem na webu ani z běžně dostupných zdrojů tuto informaci nezachytila. Škoda, protože by to jistě využilo hodně lidí. 
V šatně u pokladen jsou schránky na odložení batohů a větších zavazadel (kabelku odkládat nemusíte), schránky jsou na klíč a jsou zdarma. Je tam také celkem velký prostor na odložení kočárku. Malé děti však s kočárkem na výstavu mohou.

Dovnitř jsme prošli duhovou bránou. Mimochodem ten pán u vchodu byl velmi milý a ochotný. Opravdu fakt. Bez ironie.




Výstava je téměř celá interaktivní a až na výjimky se smí na vše sahat, vše si vyzkoušet.





Loutky byly částečně ovladatelné.


Krteček na vrcholu obrovské planety, do které se dalo vejít a vedly z ní tunely (kam se tedy bohužel vešly jen děti :-D).



Kolotoč kluci rozjeli pekelně rychle a Alánek se v tu chvíli rozhodl, že vystoupí.




Zadní místnosti dominoval model lodi.


A promítaly se pohádky.


V horní části bylo Krakonošovo.




Kromě interaktivních prvků doprovází výstavu spousta obrázků, ilustrací a loutek.










Ačkoli to vůbec nebylo v plánu, koupil nakonec Muž každému vlastního Duháčka. No co vám budu povídat, prcci měli všichni neskutečnou radost, tak to za to stálo :-)


Celkově je výstava moc povedená, hezky připravená, pro děti ráj.
Pro nás byla trochu zklamáním velikost, představovali jsme si výstavu větší, rozsáhlejší (hlavně po tom, co jsem se na netu dočetla, že běžně zde lidi stráví 2-3 hodiny). U Krakonoše měli být živí Anče s Kubou, ale asi měli v neděli volno.

Druhá část výstavy je ještě na Kampě, vstupné platí pro obě části. Na Kampu jsme ale nešli, jsou tam jen obrázky s popisky a to by děti asi vůbec nebavilo. 

Po výstavě jsme zašli ještě do Valdštejnské zahrady. O ní v příštím článku.
Přidávám aspoň zase jeden výhled od nás. Kdykoli kamkoli jedeme, ať na tu či na jinou stranu, vždycky je u nás takto nádherně. 


13 komentářů:

  1. Konecne se vystava taky nekomu libila jako mne. Recenze na blozich ji vetsinou pekne strhaly. Mne se libila, prisla mi velka tak akorat - teda pro naseho dvouletaka tak akorat a vubec mi nevadilo, ze se na nektere exponaty nedalo sahnout a ze se nesmelo fotit s bleskem, coz lidem vadilo nejvic. I deti si musi uvedomit, ze ne vsechno je na hrani. Me zklamalo akorat Krakonosovo (psala jsem o tom na blogu taky). Jo a my tam byli nekdy v cervnu nebo zacatkem cervence a fronta byla asi 3 lidi. Jeste, ze jsme jeli tak brzo. Pak jsem vsude cetla o ohromnych frontach.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme teda po tom, co jsme došli během relativně krátké doby nahoru do Krakonošova a došlo nám, že to je vše, tak jsme si říkali, že je to teda dost malé a že jsme mysleli, že to bude větší. Ale zpětně si říkám, že jsem si vlastně o té výstavě nic moc nezjišťovala, jen že probíhá na dvou místech a lidi spíš doporučují Jízdárnu. Takže jsem tam ani nejela s velkým očekáváním, a tudíž jsem nebyla zklamaná. Dětem se tam líbilo, vyblbly se, organizace mi přišla taky fajn... Za nás spokojenost.

      Vymazat
  2. Byli jsme také začátkem července. Výstava se nám líbila moc - hlavně tedy dětem :) Čekala jsem větší prostory, ale i tak jsme tam byli vážně přes 2 hodiny. Mladší (2 1/4 roku) chytala neskutečně dlouho ryby a starší (4 1/2 roku) musela vyzkoušet všechny kostýmy a pak ten kolotoč... :). Představení Krakonoše jsme viděli, ale nebylo to nic extra, menší děti se spíš bály toho křiku Trautenberka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že my jsme kostýmy vynechali (kluky to naštěstí nezaujalo, za což jsem se modlila :-D), nedostali jsme se k tomu otáčecímu pexesu, či co to bylo. Bylo tam pořád narváno. A zapomněli jsme u mašinek na dalekohled. Ten mě celkem mrzí. Takže možná bychom tam ve finále opravdu strávili poměrně delší dobu.

      Vymazat
  3. Chtěli jsme jet tento víkend, ale nějak se nám to nepodařilo, ještě že je výstava prodloužená, tak to stihneme. Myslím že by to naše holky docela bavilo. Můžu se zeptat kolik stál ten Duháček, naše starší je z něj už delší dobu dost odvařená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že 299,-. Ale měli tam i tu ovečku a ta byla levnější. A měli tam i knížky, nějaké hry, trička atd.

      Vymazat
  4. Kájo, moc díky, bylo to super a děkujeme za Duháčka, je to láska :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, my taky moc děkujeme :-) Za dárečky, za rohlík :-D, za společnost a že jste přijeli :-)

      Vymazat
  5. Dobrý den, děkuji za blog plný výborných tipů. z dneska mám dojem, že jsme byli na jiné výstavě. Za me naprostý propadák. Byla jsem letos s detmi na několika výstavách a pod slovem interaktivní a s tak velkou reklamou jsem čekala něco jiného. Je dobre, ze si nasla nadsene navstevniky.podle me na Kampě byla lepší část a dokonce výroba večerníčkove čepičky. Tak toho využijte! Bude se Vam líbit. Pěkný den přejeme! Maruska

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za pochvalu blogu :-)

      Přiznám se, že jsem si o výstavě předem nic moc nezjistila a reklamy jsem nějak nesledovala. Věděla jsem, že výstava je, že je na dvou místech, přičemž Jízdárna je hodnocená mnohem lépe. A to je asi tak vše. Tak jsme neměli žádná očekávání a asi i proto se nám výstava líbila. Samozřejmě jsou i interaktivnější, ale taky jsou jen "koukací", kde se děti opravdu nudí.
      V Jízdárně byly cedulky, že na Kampě čepice došly :-D Ale možná tam ještě zaběhneme, vstupenku jsme si schovali :-)

      Vymazat
    2. Detske akce by si mely hodnotit samy deti,jelikoz jsou urcene prave pro ne. Ja sama se kolikrat v necem zhlidnu a kluky to pak ani nebavi (a naopak). Nasim se libilo a moc:-)
      Momentalni prvenstvi ale u nas drzi Kralovstvi zeleznic na Andelu!!

      Vymazat
    3. Nezbývá než souhlasit :-) Naše děti byly taky nadšené a to je pro nás hlavní :-)
      V Království jsme byli, ale je to už pár let, mladší ještě nebyl na světě. Nebyla tam dostavěná ta hlavní největší plocha. Tak asi zavítáme znovu, až bude zima a nebudou tolik podmínky na chození po lese :-)
      Nemáš ještě nějaký podobný tip - pro kluky autíčko, vláčko, strojoholiky?

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)