úterý 15. září 2015

Pohádkový biograf Perníková chaloupka

Veronika Kopečková
nakladatelství B4U Publishing


Kouzelná krabička, ve které příběh ožívá :-)


V krabičce je ukrytý biograf - na otočné desce je 8 scén. Z vrchu a z boku se dá do krabičky-biografu dívat kukátkem.
K tomu je pod otočnou deskou schovaná knížka. U každé příslušné pasáže textu je umístěno i číslo okénka, které se k popisované scéně vztahuje.



Textu v knížce příliš není, což mi maximálně vyhovuje, protože kluci se spíš soustředí na biograf a nevydrželi by několik minut u jedné scény. Má to celkem spád. Zároveň text knížky příliš nezabíhá do podrobností, které většinu rodičů od Perníkové chaloupky odrazují. Ale taky je dost svérázný. Většinou si text vymýšlím v mírnější podobě sama.












10 komentářů:

  1. Tenhle dětský "biograf" vidím už poněkolikáté, ale zatím jsem pro něho nezískala patřičné nadšení, nějak mě ty ilustrace neoslovují, ale nápad je to skvělý! Asi dávám přednost klasickému divadélku.. máš to krásně nafocené! Co na to říkají kluci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stepku to bavilo tyden.. Ted uz jen knizka.. Takze tak..

      Vymazat
    2. Stepku to bavilo tyden.. Ted uz jen knizka.. Takze tak..

      Vymazat
    3. No je pravda, že jsem se pro to nadchla asi moc rychle. Mně se líbí ten nápad, myslela jsem, že to bude mít větší úspěch. Vytáhneme to občas, není to z kategorie "musímečístkaždývečer". Kluci se poperou o to, kdo bude točit, a pak už je to moc nezajímá.
      Ale myslím, že je to částečně i proto, že do toho nemůžou koukat oba současně, nemůžou otáčet současně.... Jednoho by to asi zaujalo víc.

      Vymazat
  2. Bohužel ani E. to nějak neoslovilo...poprvé do toho samozřejmě koukala, ale pak už ji to nezajímalo. Párkrát jsme četly knížku...ale je fakt, že ty ilustrace se mi osobně taky moc nelíbi...Ale určitě jsou děti, kterým zájem vydrží dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V podstatě musím souhlasit :-( Dala jsem to sem, že se mi líbí ten nápad. Ale jinak škoda - možná to chtělo jiný příběh a jiné ztvárnění.

      Vymazat
  3. Mně tohle taky moc neoslovilo, asi mi vadí, že je to jen pro jednoho diváka ;-) Já jsem si teď dala bojový úkol a sháním po bazarech starou promítačku a klasické pohádky v roličkách. To je pro mě návrat do dětství, když nám rodiče promítali pohádky na zeď a k tomu četli :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Starou promítačku i pohádky jsme sehnali přes Aukro :-)

      Vymazat
  4. Taky jsem to chtela kupovat, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Tez mi vadi, ze je to jen pro jednoho divaka. A asi taky poridime starou promitacku, i kdyz me manzel odrazuje, kde pak budu kupovat nahradni dily apod:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se přiznám, že náhradní díly nás vůbec nenapadly, když jsme promítačku pořizovali :-D Nějak to dopadne, domácí kutil si poradí :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)