úterý 26. května 2015

Hráškový dip se lněnými krekry

Svěží, lehké, snadné, rychlé....


Až na ty krekry tedy :-)

Na krekry si večer předem namočte lněná semínka. Vody stačí jen tolik, aby byla semínka ponořená. Do rána vodou nasáknou a zrosolovatí. Rozhodně je neproplachujte! 
Do kašovité hmoty můžete přidat další jiná semínka (já jsem si v nich oblíbila slunečnicová) a trochu soli.
Lžící tvořte na pečícím papíru tenké placky a pečte na 180°C zhruba 10-15 minut. Nechte vychladnout. Po vychladnutí sloupněte z pečícího papíru. Vydrží týden i déle, nejsou náročné na skladování a jsou krásně křupavé.

Pokud vám zachutnají, skvělé jsou i s kořením (sladká paprika, chilli, různé bylinky nebo i prolisovaný česnek apod.) nebo s rozmixovanou zeleninou. Musíte si jen vychytat hustotu hmoty, aby se vám krekry krásně propekly.


Na dip potřebujete:
250 g hrášku
3 stroužky česneku
6 lžic olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
pažitku, medvědí česnek (případně petrželku, koriandr, libeček... medvědí česnek bohužel neroste celé léto :-( )
sůl, pepř

Hrášek (mimo sezonu můžete použít mražený a 5 minut ho povařit v osolené vodě), česnek, olivový olej, citronovou šťávu, bylinky, sůl a pepř rozmixujte do hladka.
Podávejte se lněnými krekry.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :-)