čtvrtek 2. července 2015

Djeco

S koncem školního roku dostali kluci další společenskou hru Djeco. A tak jsem se tak rozhlédla po jejich hračkách a zjistila jsem, že od Djeco máme už docela slušnou sbírku.


Francouzská firma Djeco byla založena v roce 1954. Pod designem těchto hraček jsou podepsáni přední francouzští výtvarníci. Výrobky vynikají především nádhernými a originálními ilustracemi a také dokonalým zpracováním, důraz je kladen jak na design a balení, tak i na funkčnost a kvalitu.
Djeco vyrábí hry, hračky, dekorace a kreativní hry.


Odspodu: Matoudematata, Little cooperation, Little Circuit, Color Rouli, Bingo, Naviplouf

Odspodu: Puzzle géant Seasons, Vrstvené puzzle Obyvatelé stromu, Puzzle Oski, Puzzle Little Beasts, Vehicles, Corda doudou, Tortustick

Puzzle, Duo, Trio

Domino a Lotto

U kluků jsou velmi oblíbené a já se jim ani trochu nedivím. Přiznám se, že většinou je kupuji hlavně kvůli sobě, zabaví i nás dospělé.

V plánu mám recenze jednotlivých her. Kdybyste nějakou chtěli upřednostnit, klidně napište :-)

17 komentářů:

  1. Taky máme Djeco rádi (zvlášť ta hýbací auta, že :-D ), jsou to celkem kvalitní a nápadité hry. Vadí mi jenom země výroby :-P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, auta, hýbací, všeho druhu :-D
      Země výroby je bohužel už taková klasika.

      Vymazat
  2. Naprosto souhlasím. Když oni mají tak úžasné věci. My máme více méně puzzle, ale máme i to bingo , lotto a domino. Nicméně co bys mi doporučila pro našeho Juráška 5 +. Hry miluje. Za nás mohu doporučit i jejich cestovní hrací kartičky ; ). Jsou perfektní :-). Tak užívejte léta :-)!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliášek teď jede v různých těch společenských hrách. Jestli chceš, tak ty můžu blíž popsat a nafotit jako první.
      Takže jakákoli z těch, co máme, nebo mrkni do Eliáškovo inarozeninové páté, mám tam další tipy, zatím jsem nebyla schopna vybrat k narozkám jen jednu nebo dvě. Mám asi pět favoritů.

      Vymazat
  3. Karolínko, je to u mě stejné. Kupuji vždy podle sebe. U nás to jsou především kreativní výtvarné sady. Také jsem o nich psala několikrát na blogu, až to vypadá, že děláme placenou reklamu, co?
    Kéž by bylo Djeco trochu levnější.
    Užívejte tropy v poklidu.
    pa, MOnča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy to máte o to lehčí, že máte holčičky :-) Nedávno jsem klukům koupila kouzelnou knížku (Mizící hmyzíci, jestli neznáte, holkám by se určitě líbila), ale je vůbec nezaujala. Přitom mi nepřijde vyloženě holčičí, je tam i ten hmyz, to kluky zajímá. Ale asi se holt projevila ta moje holčičí stránka :-)

      Djecu se dělá reklama sama, mají to opravdu vymakané. Ale kdyby mě chtěli sponzorovat, nebránila bych se, vybrala bych si každou chvíli velký komínek :-D

      A vidíte, ty výtvarné sady jsem zapomněla vyfotit. Resp. od většiny už nemáme obal. Tak děkuji za připomenutí :-)

      Vymazat
    2. Kájo, mě se ještě víc, než Mizící hmyzíci líbí Zákeřné keře.. ale jestli to kluky nezaujalo, tak třeba později, Mikeš taky ještě neprojevuje z těchto knih příliš velké nadšení. :-) Teď jsem objevila Jak si uděláme zeměkouli už je nafocená na blogu), ta se mu líbí moc! :-)

      Vymazat
    3. U nás právě ty Zákeřné keře neměli, musela bych je objednat. Ale měli ty Hmyzíky, tak jsem je vzala, že jako to bude podobné a že Keře objednám potom. Ale třeba Julinka z veselé/jedlé zahrádky je baví moc. A to mi přijde podobné. Je teda pravda, že Julinka je spíš leporelo.
      Jé, ta Zeměkoule se mi moc líbí, už jsem na ni někde koukala :-) Tak moc děkuju za recenzi :-)

      Vymazat
  4. Milá Karolino, máme zatím pouze jen domino, spíš jen na koukání než na hraní, nicméně je něco pro 20m kluka? díky Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bych vybrala něco z kreativních sad - modelína, samolepky, mozaiky apod. Je toho spoustu, záleží, co vašeho chlapečka baví a co už zvládá.
      Z hraček určitě ty malé puzzle, duo, trio, v těch menších krabičkách. Nebo ty vrstvené dřevěné puzzle, mají vícero druhů.
      Myslím, že i ta šroubovací autíčka by mohl zvládnout, zvažte sama.
      Máme také provlékací medvídky (Corda doudou), to by také mohlo být k jeho věku.
      I ještě nějaká vkládačka.

      Z těch společenských her nevím. U spousty píšou od dvou let, ale třeba našeho Alana (2,5) to ještě příliš nezajímá, max. ho baví házet kostkou, ale smysl ještě nechápe. Eliášek byl v tomto jiný, prostě co dítě, to originál :-)

      Vymazat
  5. Já jsem taky Djeco fanatik...když pak přijde balíček, těším se jak malá, až to rozbalím a vyzkouším. U nás mají tedy děti ty hry volně přístupné, takže je na nich vidět, že jsou opravdu hodně používané ;-) Nevím, jak to dělají, ale zatím se u nás nestalo, že by nějaké Djeco u dětí nebodovalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, dárek i pro maminku :-)
      My máme v obýváku takovou velkou policovou skříň, nějak automaticky jsem dala hry nahoru a knížky dolů. Na hry nedosáhnou, na knížky ano (ale zase jak je jich tam hodně, tak ne všechny si dokážou vyndat). Takže se mi to daří udržovat nezničené.
      Teď marně přemýšlím, které Djeco by bylo nepovšimnuto u nás. Asi taky žádné :-)))

      Vymazat
  6. Djeco je super, máme několik her a puzzli a opravdu se do toho vyplatí investovat!!

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, chtěla bych nějaké puzzle djeco nebo něco od této firmy koupit k Vánocům pro svou dcerku. V lednu bude mít 2,5 a tak uvažuji, co je pro její věk nejlepší a co by jí bavilo. Momentálně začíná s puzzle, to ji začíná bavit. Můžete mi prosím dát typ?A odkud prosím popř. i objednáváte?Díky moc. Janča :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, klidně bych vybrala něco z kreativních sad - nálepky, mozaiky, pískování, modelína atd., cokoli, na co myslíte, že už by dcerka stačila a co by ji bavilo - je to individuální.
      Dále potom klidně nějakou společenskou hru - třeba http://www.agatinsvet.cz/cesticka-se-zviratky, http://www.agatinsvet.cz/kde-a-jak-ziji-zviratka ap.
      Nebo můžete vybrat nějaké loto či domino.
      Puzzle bych pro začátek volila tohoto typu http://www.agatinsvet.cz/sada-4-puzzle-na-farme nebo vkládací http://www.agatinsvet.cz/puzzle-hmatove-farma-20-ks.
      Djeco toho má opravdu hodně, různé skládačky, kostky, hudební nástroje, společenské hry, puzzle, magnety... A celkem nemůžete nikdy šlápnout vedle :-)

      Nejvíc věcí mám z toho Agátina světa, ale dost toho mají i na Space4kids, Hračkotéka, Patagonie apod.

      Vymazat
    2. Moc děkuji za typ. Puzzle umí skládat zatím v pohodě 6ks a dokonce i 15ks, takže asi by ji bavilo to 20ks. Na ty hry jsem se také dívala a vypadají dobře, jen nevím, jestli by jí to bavilo, ale za zkoušku nic nedáme :-) Velmi děkuji za typy :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)