čtvrtek 23. července 2015

Wicked Junior Booma

Léto a prázdniny v plném proudu, ideální čas na představení zábavné venkovní aktivity pro všechny.

Trávíme s dětmi hodně času venku. V každém počasí. A každé počasí si žádá své.
Teď na léto využíváme pétanque, badminton, líný tenis, malou trampolínu... Ale to jsou všechno celkem velké nebo těžké věci.
Pořídili jsme si tedy Wicked Junior Booma. Je malý, lehký a velmi skladný. Vejde se do batohu, takže si ho s sebou můžeme brát na kratší procházky i delší výlety. Vejde se i do dámské kabelky, takže může sloužit jako pojistka, když se dítě začne nudit při čekání na vlak, při pochůzkách po městě, na návštěvě...


Je vyroben z unikátní Memorang pěny, podle tradičních australských předloh. Váží pouhých 25 gramů. To je váha jedné cereální tyčinky nebo malého krému. Je určen pro děti již od 3 let.

My jsme se ho rozhodli otestovat ve Frisbee Golf Parku. 


Začali jsme nácvikem hodu. Není úplně jedno, jak a pod jakým úhlem boomerang hodíte, ale není to také ani žádná věda. Zvládnou to i opravdu malé děti.

A létalo to všem krásně.







Pravda, prvotní dojem byl trochu šok. Materiál je opravdu lehký a tenký, působí křehce. Ale odolal i lehce neohrabaným chvatům dětí, několika přišlápnutím, odolal i zubům psa, který si chtěl hrát, odolal přehnutí v kapse batohu, odolal zmáčknutí v kufru auta.

Pro děti není těžké ho odhodit ani ho následně chytit.
Nepočítejte však s nijak obrovskou dráhou letu, pohybuje se v rozmezí 1-3 metrů, tedy tak akorát pro bezpečný radius pohybu dítěte. Jak jsem psala v úvodu, oceníte ho třeba i ve městě nebo při čekání na vlak, protože není třeba nějak zvlášť velké prostranství. Můžete ho s klidem využít i v místnosti, bez obavy, že by někoho poranil.

Určitě doporučuji nepodcenit prvotní přípravu boomerangu. Základní je popsána na zadní straně obalu. Další vychytávky najdete např. na videích na youtube.

Nenáročná ale přitom zábavná věc pro malé i velké :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář :-)