pondělí 12. září 2016

Hledá se...

...dětská láhev na pití.

Pro kluky jsem odmalička používala na pití (i na UM) kojenecké lahvičky Tommee Tippee a s těmi jsme byli spokojeni. Byly ale plastové.


Tommee Tippee jsme měli i první větší lahvičku, tehdy s brčkem. Byla fajn, tak akorát velká, snadno se malému dítěti otevírala, dobře se z ní pilo. Občas ale protekla a s čištěním pítka to nebyla žádná sláva.


Zkusili jsme i Momma, ale ta nestála za nic - objemově malá, přesto hrozně neskladná, protékala.
Na fotce je ještě nerezová Sigg láhev, má šroubovací uzávěr, hrdlo je tedy tak široké, jako je široká celá láhev. Nahoře pod zeleným víčkem je takový malý "hrneček", hluboký jako je hloubka té šedé části. Ale kupovala jsem ji pro sebe, pro děti mi nepřijde moc praktická. Jinak jsem s ní spokojená, dobře se čistí, není se kde co usazovat.


Máme ještě nerez láhev Contigo, objem 300 ml. Pro děti není snadné se z ní napít, je nutné celé hrdlo obejmout rukou a ukazovákem zmáčknout ten modrý "čudlík" (zmáčknout znamená dovnitř a dolů, což je pro malé děti hodně komplikované) a po celou dobu pití ho držet, jinak se uvnitř uzavře záklopka a voda nepoteče. Pro dospěláka easy, pro děti nikoli. A nechci teda vidět, jak pítko vypadá uvnitř, už ji nějaký ten pátek máme.


Klukům jsme už před lety koupili dětské láhve Sigg. Mají každý svou, používají je téměř denně, jsme s nimi moc spokojeni, netečou, dobře se otevírají a uzavírají (takže do auta ideální), vydržely opravdu hodně (pády apod.), objemově vyhovující (0,4 l, ale dělají i menší a větší). Ale i když jsou nerezové, tak stejně jako Contigo jsou uvnitř ještě něčím potažené. Samozřejmě se všude uvádí, že je to nezávadné, ale...
Navíc - kluci z nich pijí jen čistou vodu, asi dvakrát v nich měli u babičky čaj a jednou jablečný džus. Přesto jsou vnitřky přes veškerou péči zabarvené a nejde to umýt.
Taky pravidelně měníme pítka, ale nedávno jsem jedno rozšroubovala a myslela jsem, že omdlím. Vevnitř úplně černé. Takže jsme je okamžitě vyřadili z provozu.

Do auta opravdu ideální lahvičky - neprotékají, dobře se z nich dětem za jízdy pije, mohou si je snadno samy otevřít a zavřít.


Nedávno jsem klukům koupila taky Zdravé láhve. A z těch jsem tedy zklamaná velmi. Za prvé protékají. Nevím proč. Někdo tvrdí, že jim Zdravá láhev nikdy neprotekla. Na druhou stranu nejsme sami, komu ano. Protékají nám s víčkem i bez víčka, takže tím to nebude.
Za druhé rychle zasmrádnou. Kluci v nich měli výhradně jen čistou vodu. Vždy večer zbytek vylévám, a i tak už po jednom dni (nebo jen odpoledni) je lahvička cítit. 
Navíc je to prostě plast, i když prezentovaný jako zdravotně nezávadný.
Kladně ale musím hodnotit pítko, dá se celé rozebrat a dobře vyčistit, nejsou tam žádné malé nebo nepřístupné otvory.



Takže tedy vybíráme láhve nové.
Požadavky 
  • objem zhruba 0,5 litru,
  • nepříliš těžké
  • ideálně bez pítka, i když třeba v autě je to pítko naopak výhodou, pak tedy co nejmíň komplikované
  • netekoucí
  • nesnadno rozbitelné
  • nejraději bych skleněné, prostě sklo je sklo

Můžeme koupit nové Sigg, které většinu bodů splňují. Ale nejsou skleněné a pítka bych musela kupovat asi každý měsíc nová, což se mi příčí.

Cena: Kč 520,-

Oficiální info:
Lahve SIGG jsou vyráběny z jediného kusu hliníku, což jim dodává dokonalou těsnost, pevnost, trvanlivost a to při nízké hmotnosti. Vnitřní povrch je upraven speciální patentovanou technologií EcoCare, která je zdravotně a hygienicky nezávadná, neobsahuje žádné škodlivé chemikálie (BPA), neabsorbuje žádné pachy ani chutě a při promáčknutí lahve se flexibilně přizpůsobí nového tvaru, neoloupe se. Používáním lahví SIGG snižujete svou ekologickou stopu - chráníte životní prostředí.
Dětské lahve jsou velikostně koncipovány tak, aby se vešly do každého baťůžku či aktovky. Použitý materiál - hliník, zajišťuje velkou odolnost při případných pádech. Patentovaná vnitřní vrstva EcoCare zajišťuje, že nápoj nepřijde do kontaktu s hliníkem. Dětský uzávěr je jednoduchý na používání i pro ty nejmenší a zároveň bezpečný, neboť bez uzavření pítka nelze zpět přiklopit klobouček. Klobouček si můžete vybrat i samostatně.
Průměr hrdla je stejný u všech lahviček SIGG, uzávěry lze tedy volně zaměňovat.
Materiál: hliník + spec. vnitřní vrstva SIGG EcoCare
Objem: 0,4 l
Váha: 118 g
není vhodné pro perlivé nápoje
určeno pro nápoje o teplotě do 40°C

Vnitřní vrstva EcoCare - velmi tenká (40 mikronů) vrstva polymeru nanesená na celý vnitřní povrch lahve v podobě jemného prášku a následně vypálením při teplotě 200°C neoddělitelně spojena s tělem lahve. Díky této vrstvě nepřijde nápoj do kontaktu s hliníkem - nemusíte se tedy obávat nežádoucí metalické pachutě. Vrstva je inertní, nepřejímá žádné pachy ani chutě a usnadňuje čištění lahve. Neobsahuje žádné ftaláty, BFA ani organická rozpouštědla. Splňuje všechny hygienické normy pro přímý styk s potravinami dle předpisů EU a FDA.




Mým favoritem jsou skleněné láhve Lifefactory. Objem bych vybrala 475 ml nebo 650 ml. Klasický nebo flip uzávěr. Jsou skleněné, na čištění i s tím flip uzávěrem mi přijdou dobré a díky silikonovému obalu lépe chráněné proti rozbití.

Cena: 475 ml, flip - Kč 567,-; klasický - Kč 488,-; 650 ml, flip - Kč 618,-; klasický - Kč 567,-

Oficiální info:
  • skleněná láhev na nápoje bez BPA a BPS
  • vyrobena ze speciálního borosilikátového skla ošetřeného termálním šokem - odolné sklo na střídání teplot
  • sklo je recyklovatelný materiál, nepřejímá pachy a zachovává původní chuť potravin a nápojů
  • skleněné láhve Lifefactory jsou opatřeny ochranným silikonovým obalem, který zajišťuje příjemné neklouzavé a pohodlné držení láhve, snižuje pravděpodobnost rozbití
  • láhve Lifefactory lze mýt v myčce bez nutnosti sundávat silikonový obal
  • široké hrdlo umožňuje přidávat do nápoje např. kostky ledu, kousky citronu a usnadňuje údržbu láhve při ručním mytí
  • flip uzávěr se nasouvá na široké ústí pítka
  • ucho láhve umožňuje snadné přenášení a fixaci víčka flip uzávěru
  • všechny komponenty jsou vyrobeny v USA nebo Evropě
  • objem láhve - značení objemu na obalu láhve je orientační
  • láhev je určena pro nošení ve svislé poloze (při volném položení např. v batohu, může dojít k uvolnění víčka)
  • patentováno
Váha: 475 ml - 430 g; 650 ml - 540 g


Našla jsem ještě jednu hodně podobnou, taky se silikonovým obalem - UKonserve

Cena: Kč 459,-

Oficiální info:
Skleněné lahve UKonserve jsou lehkou a zdravou alternativou ke zbytečným jednorázovým plastovým obalům. Jsou výjimečné svým krásným silikonovým obalem, díky kterému jsou odolné, skvěle se drží a nekloužou.
Ekologické lahve UKonserve je možné mýt v myčce, ale pro prodloužení životnosti doporučujeme ruční mytí.
Ze skla voda chutná nejlépe a navíc se udržuje mnohem lépe než plast, nepoškrábe se (což se u plastových lahví může snadno stát i jen po několika pečlivých umytích). Také nepřejímá barvy ani pachy a samozřejmě do vody nevypouští žádné nebezpečné toxiny jako jsou ftaláty nebo BPA (Bisfenol-A).
Borosilikátové sklo, ze kterého je tato zdravá lahev vyrobená, je výjimečné - je odolné teplu i většině pádů, pevnější a přesto lehčí než běžné sklo. Prakticky to znamená, že do studené lahve můžete nalít vařící vodu a nemusíte se bát, že praskne. Pokud vám dítko zvrhne láhev z konferenčního stolku, neměla by se rozbít (pokud tedy nemáte podlahu z betonu). I díky těmto vlastnostem se borosilikátové sklo používá pro výrobu potápěčské techniky nebo laboratorního skla.
Jen upozorňujeme, že i přesto, že borosilikátové sklo je výrazně odolnější než běžné, tak je třeba s lahví zacházet opatrně - zcela nerozbitná samozřejmě není.
Všechny produkty jsou nezávisle testované, aby neobsahovaly BPA, ftaláty, PVC a olovo a jakékoliv jiné potenciálně toxické látky.
Váha: 325 g


Jako další mi padla do oka půllitrová láhev ReTap. Avšak je nutno k ní kromě víčka dokoupit i obal, bez obalu bych ji dětem nedala. Rozbít se samozřejmě může i tak, ale takto mi přijde víc chráněná a je to prostě vrstva navíc.
Na láhev je doživotní záruka, takže pokud se vám rozbije, měli by vám dát novou, ale také hodně čtu, že bohužel netěsní.

Cena: Kč 294,- (s víčkem a obalem Kč 558,-)

Oficiální info:
Designová láhev ze skla, která šetří Vaši kapsu a přírodu.
Borosilikátové sklo je vysoce odolné proti rozbití, lehké na nošení a uchovává vodu bez škodlivých látek. Barevné víčko skvěle těsní a dodá láhvi šmrnc.
Posláním láhve ReTap vyráběné ve Skandinávii je změnit způsob, jakým pijeme vodu, a snížit spotřebu plastových láhví.
Myšlenka, dokonalé, ekologické a praktické láhve na kohoutkovou vodu vznikla jako odpověď na nadměrnou spotřebu plastových láhví. V České republice je to průměrně 1200 plastových láhví za rok v jedné domácnosti.
Láhve byly speciálně vyvinuty na pití kohoutkové vody, kterou si v nich můžete nosit všude s sebou. Díky borosilikátovému sklu jsou vysoce odolné proti rozbití, lehké na nošení a uchovávají vodu bez škodlivých látek. Barevné víčko dobře těsní a nic Vám nevyteče do tašky. Doplňování pitného režimu s ReTapem bude pro Vás stylovou záležitostí. Design láhve dostal ocenění Red dot Design.
Doživotní záruka - Zákazník předloží (zašle mailem) prodejci doklad o koupi a foto rozbité láhve a od prodejce obdrží láhev novou. Střepy se neposílají, ale recyklují. Upozornění! V rámci doživotní záruky se mění pouze láhev, uzávěr si zákazník ponechává. Pouze v případě, pokud by v uzávěru byly zabodané střepy, pak můžeme měnit i uzávěr - na tuto skutečnost je třeba upozornit a uzávěr detailně nafotit.
Váha: 166 g



Líbí se mi i Equa CMYK. Mají ale široké hrdlo a i když jsou chráněny silikonovými pásky, tak mi to nepřijde moc dostatečné.

Cena: Kč 489,-

Oficiální info:
Kolekce je pojmenována po jedinečných barevných variantách, jež nabízí: Cyan (azurovou), Magenta (purpurovou), Yellow (žlutou) nebo Key (černou). Všechny tyto varianty dohromady představují základní škálu barev CMYK, jejichž význam se shoduje s filozofií EQUA:
  • Cyan, azurová či modrozelená, připomíná vodu nebo jasnou oblohu;
  • Magenta, tedy purpurová, je kombinací růžové a červené symbolizující harmonii a emocionální rovnováhu;
  • Yellow, žlutá, je barvou slunce a je spojována s radostí, štěstím a energií;
  • Key, černá, vyzařuje pocit síly a autority, ale je také považována za nejelegantnější z barev a za barvu úspěchu.
Vhodné na každý den.
Přestože jsou nové EQUA lahve vyrobeny ze skla, jsou stále praktické a vhodné ke každodennímu používání v jakékoliv situaci. Drží si také ostatní kvality - jsou ekologické a velmi lehké. Objem lahví je 550 ml (SQUEEZ) a 570 ml (DROP). Jsou navíc chráněny barevnými silikonovými pásky. Skleněné lahve EQUA jsou více než jen lahve. jde o zábavné a originální módní doplňky. Mimo to jsou také dokonalým dárkem pro všechny blízké vašemu srdci.
Borosilikátové sklo.
Protože je pro nás vaše zdraví a bohatství přírody na prvním místě, vyrobili jsme tyto lahve ze skla. Sklo je plně přírodní materiál, zdraví a přírodě neškodný a 100% recyklovatelný. Svým způsobem je sklo velmi podobné vodě, může nabývat nejrůznějších tvarů, je velmi silné, ale současně také velice křehké. Z různých druhů skla jsme zvolili výjimečné borosilikátové sklo známé svou pevností, odolností vůči tepelným výkyvům a chemikáliím. Dalším použitým materiálem je nereová ocel nejlepší kvality, z níž je vyroben uzávěr lahve. Ten udrží její obsah v bezpečí. Dodatečnou ochranu poskytují barevné silikonové pásky.



Docela fajn mi přijde i Drinkit, hrdlo má široké jako plastová láhev, a z toho kluci umí pít. Do auta teda ne úplně ideál, ale už se blížíme. Obsah 0,5 litru je akorát, obal je fajn.

Cena: Kč 400,-

Oficiální info:
Uchovávání vody ve skle je bezesporu nejzdravější možností osvědčenou už stovky let. Oproti lahvím z plastu neuvolňuje sklo do vody žádné škodlivé látky jako jsou BPA způsobující rakovinu a podobně.
Tím, že každý den nosíte svoji Drinkitku, chráníte přírodu. Nezatěžujete ji zbytečnou výrobou a likvidací PET lahví, které jsou jen na jedno použití.
Blíže k dodržování pitného režimu už Vás nikdo nepřivede. Drinkitku si s sebou můžete vzít do práce, do školy nebo na cesty. Naplnit si ji můžete, čím chcete, navíc ze skla "chutná jinak a lépe".
Neoprenový obal chrání láhev proti rozbití, vodu udrží příjemně chladnou, lze jej prát v pračce a má poutko na pověšení.


Našla jsem ještě Eco Vessel, skleněná, silikonový obal, jen to hrdlo zase asi široké. Dá se koupit s brčkem, ale tam se zase obávám, že to bude téct.

Cena: Kč 540,-

Oficiální info:
Skleněná láhev Eco Vessel 650 ml s klasickým otočným uzávěrem a silikonovým barevným pouzdrem.
Proti protečení odolná skleněná láhev s klasickým otočným uzávěrem je ideální volbou pro vychutnání si čisté chutné vody, džusu, smoothie anebo jakéhokoliv jiného nápoje. Má široký otvor, který ulehčuje naplnění, čištění i pití přímo z láhve. Silikonové pouzdro zabraňuje poškození a díky protismykovému povrchu poskytuje komfortní uchopení.
K láhvi je možné dokoupit: Náhradní uzávěr na skleněné láhve Eco Vessel s pítkem (různé barvy), náhradní brčka Eco Vessel, a tak rozšířit použití této láhve.
  • Objem: 650 ml
  • Vhodná na studené a teplé nápoje, nepoužívat na horké nápoje.
  • Láhev vyrobená z recyklovaného skla, pouzdro ze silikonu, uzávěr z polypropylenu - plast.
  • Neobsahuje škodlivý Bisfenol A a je 100% recyklovatelná.
  • Široké hrdlo láhve - lehce se čistí, vhodné na kostky ledu, čajové sáčky, kousky citronu a podobně.
  • Silikonové pouzdro zabraňuje poškození a díky protismykovému povrchu poskytuje komfortní uchopení.
  • Není vhodná do mikrovlnky ani do mrazáku.
  • Možno mýt v myčce spolu se silikonovým pouzdrem.



Špatně nevypadají ani Equa láhve. Líbí se mi to jednoduché pítko. Ale už to není sklo.

Cena: Kč 269,-

Oficiální info:
  • Lahev je houževnatá, hydroliticky stabilní a především odolná proti teplu a chemikáliím.
  • Můžete do ní nalít horké tekutiny až do 100°C.
  • Lahve neobsahují toxické sloučeniny Bisfenol A (BPA).
  • Lahev je určena pro dlouhodobé užívání.
  • Lahev je možné umývat v myčce.
  • Lahev je vyrobena z Eastman Tritan amorfního kopolyesteru, který je odvozen z rostlinných zdrojů a nese BPA certifikát.

To samé Ecozz SlimBottle.

Cena: Kč 299,-

Oficiální info:
Lahev SlimBottle se vejde všude a přitom nezabere moc místa. Díky tomu ji můžete nosit všude s sebou a dodržovat tak pitný režim.
Užíváním jedné lahve snižujete spotřebu plastů - není třeba každý den použít několik plastových lahví - stačí mít jednu kvalitní.
Lahev byla navržena v České republice.
Objem: 0,5 l
Materiál: Tritan
Bez ftalátů a BPA
Lze mýt v myčce


Ale když si čtu ty popisky k jednotlivým láhvím, tak to je tedy něco :-D Já nechci žádné výjimečně designové slunce v duši, chci prostě kvalitní láhev, která neprotéká a něco vydrží. Čím víc řečí kolem toho, tím víc to ve mně vzbuzuje nedůvěru.


Máte s některou z těch lahví zkušenost? Nebo doporučíte ještě jinou? Jaké lahvičky používáte pro děti vy? Díky za každý postřeh a komentář :-)

________________________________
Edit:
Níže přidávám odkazy na lahvičky, které jste ve svých komentářích zmínili - tady, na FB, na Modrém koníkovi... Ať je to pohromadě :-)

























.................
A jak to nakonec po roce dopadlo, najdete tady.

21 komentářů:

  1. Nejspíš mám děti už větší, 8+5, ale nejlepší jakou jsme měli, byla zakoupená babičkou v Kauflandu za pár šupů (o nezávadnosti materiálu raději nepřemýšlet). Chtěla jsem sehnat kvalitnější materiál, ale stejný tvar. Prostě není! U nás podmínka plast a plus mínus 750ml. Jde mi taky o ta víčka a snadnou údržbu, zdravé lahve nám sice neprotékaly, ale černaly. Takže já doporučuji z Vašeho výběru tvarově jako jsou poslední dvě a jím podobné. Syn mi z půl litru zdravé lahve byl schopen přinést 3/4 plnou ve čtyři hodiny odpoledne, tuto 750ml vypije celou, nebo nechá jen opravdu málo, prostě to víc teče, tak toho na jeden lok vypije víc a že se přece nebude otravovat s délkou pití, to je jasné, když už kluci v družině začali stavět meganedobitnouzákladnu... Pětiletka z ní pije taky v pohodě, ale ono se bez problému napije i v autě z petky.

    OdpovědětVymazat
  2. Zatím nemám zkušenost s lahví pro děti (teprve první dítě čekám), ale sama už léta používám lahev značky Nalgene, vypadá takto: http://www.nalgene.com/product/#/2178-2022. Je sice plastová, ale bez BPA a čistá voda v ní nesmrdí ani po několika dnech (voda napuštěná v pátek v zapomenutá v lahvi přes víkend se senzoricky v pondělí jeví stále stejně). Čistit jde dobře a snáší bez problémů i horkou vodu. Lahve Nalgene mají různá hrdla a uzávěry, ale mám jen tu s širokým hrdlem, takže nedokážu posoudit, jak se proplachují a myjí ty ostatní. Nepamatuju se, že by mi někdy protekla. Potisk se za ta léta už dost sloupnul, ale nevadí mi to. Barev mají nespočet, mám dojem, že jsem jednou v Hudysportu viděla i takovou, která má ve tmě svítit :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem moc ráda za tento článek. Také bych nějakou potřebovala sehnat. A jak píšete, ze zdravé lahve jsem neskutečně zklamaná. Také mi protíkala a zapáchala a ještě i dost černala. A to jsem vyzkoušela dvě. Momentálně mám jen obyčejnou od kubíka water kam nalévám své pití,ale chtěla bych něco pro zdraví nezávadného,hezkého a halvně ať neteče.

    OdpovědětVymazat
  4. Contigo ma i nerezovou detskou - ta je uzsi a jednodussi na pouziti. A prodavaji se i kartacky na cisteni.
    My teda mame Contigo detskou plastovou s timhle systemem a neproteka a detem se dobre pouziva.

    OdpovědětVymazat
  5. U nás se teď nevíce používá Sigg, máme i Lifefactory, ale láhev je sama o sobě hodně těžká. Pokud budou kluci nosit sami láhev v batůžku, tak bych šla spíš do hliníku. Plast sebou ven vůbec nenosíme (vadí mi smrad). Jinak máme ještě termosku Foogo s brčkem, ale je to spíš pro malé děti (Kryštofovi jsou dva roky), ale třeba mají i nějaké pro větší. S tou jsem také spokojená, dá se dobře umýt a brčko se dá koupit náhradní. Odkaz: http://www.thermos-cz.cz/kojenecké-termosky/11-kojenecka-termoska.html.

    OdpovědětVymazat
  6. Doma deti maji Contigo swish uz minimalne tri roky a bez problemu, netece, umyva mycka. Spokojenost na vsech frontach
    A jeste tu mam Thermos FUNtainer, tam si clovek uz priplaci. Urcite netece a detem se dobre obsluhuje.
    Od Sigg jsem cekala vice a spokojena jsem nebyla. Jeste se tu povaluji a cekaji, az je konecne vyhodim, kdyz se nepouzivaji.

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za článek, jsem taky už dlouho v procesu hledání, takže budu ráda za každou zkušenost či tip. R.

    OdpovědětVymazat
  8. Díky zatím všem, přidala jsem s dovolením vaše tipy do článku. Trochu jsem si tu diskusi roztříštila na několik míst a už jsem se v tom ztrácela :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Hele a co lahve od firmy Think? Foggo je dobrá a taky Thermos a Clean Canteen...ale vůbec nevím, jestli jsou k dostání v ČR...no vlastně ti tady píšu, ty který znám od nás, tak si žádná rada viď :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Supr clanek. Cetla jsem nadsene v noci u kojeni. A tesim se az si to prectu znovu u ranniho cara az vypravim deti do skolky :-)

    OdpovědětVymazat
  11. No, tak mám uplně brouka v hlavě. Kluci mají už poněkolikáté zdravou lahev. Nejsem z ní unešená, ale je celkem OK. Dobře se myje, dají se koupit náhradní věci. Neteče nám. Líbí se mi skleněné lahve, ale nedovedu si představit dávat je dětem do batohu na výlet se školkou, do sokola, na plavčo.... myslím, že by ji asi rozbili.
    jako miminka měli na vodu skleněnou s takovým dírkovaným silikonovým "pouzdrem" .
    pak jsme měli ještě lahev s filtrem bobble. Ale ty nechceš plast, takže to nic pro tebe... Jsem zvědavá co nakonec vybereš. A díky za fajn přehled. Určitě jsme se inspirovala.

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Novakova13. září 2016 11:19

    Já musím dodat ke zdravím lahvím, že jsem jim dala druhou šanci. Poprvé koupené.. před cca 3 roky mi tekly. Šly z domu. Po čase mi ale kamarádka ukázala, že se do víček začalo přidávat těsnění. Do starých jde dokoupit a v nových už je automaticky. S ním mi neprotekla nikdy. Máme je do školy, pro každé dítko 2 ks a střídám je, večer putuje do myčky, když ne lahev, víčko s pítkem vždy. Nezačernalo mi nikdy. Pozor ale, v myčce a možná i jindy ta těsnící gumička může vypadnout, ani si člověk nevšimne. Chce to občas kouknout.

    OdpovědětVymazat
  14. Celá rodina máme Retapky. Kvůli víčku používáme jen na vodu. A dvě se nám podařilo rozbít, zdarma nám v rámci doživotní záruky poslali nové.

    OdpovědětVymazat
  15. My detem koupili inteligentni termosku a spokojenost velika+nemusim resit,z ceho budou pit v zime venku...

    OdpovědětVymazat
  16. Mame Thermos (tu mensi i tu vetsi), jsou skvely, dobre se udrzuji, ale mam problem s temi brcky, proste kdyz tercik s brckem dobre neprilne k vicku, tak lahev proteka. Je treba si s tim pohrat a ten tercik dokonale vysusit. Ty vetsi lahve jsou navic docela tezky. Bonusem je, ze je to vlastne termoska, a tak jsme meli i v techto vedrech dobrou chladnou vodu. Do skoly ma dcera starou Siggovku, nechce se mi investovat do neceho novyho, pac se ve skole lahve snadno zapominaji a ztraceji... Kdybych chtela bendit, jdu do Klean Kanteen, jsou nadherny... Mirka

    OdpovědětVymazat
  17. My jsme to vyřešili tím, že děti mají lahve nerez a to lahev pinguin http://www.pinguincz.cz/cs/zbozi/bottle-l/p-5324 je skvělá, jen tedy když spadne na zem, může se promáčknout, ale to jsme měli i u flašek Sigg. Martina ze severu

    OdpovědětVymazat
  18. Jak nakonec bylo rozhodnuto?

    M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím nijak. Nemohla jsem se rozhodnout, nic nebylo úplně to pravé, až jsem to odložila. Ale s jarem to přijde, výlety budou častější a budou se prodlužovat, tak už nám petka s pítkem stačit nebude.

      Vymazat
  19. Odpovědi
    1. No nakonec jsme si nechali ty Zdravé láhve, koupili jsme nová pítka, je to lepší. Ale u těch pítek je potřeba je stlačit a otočit na jednu nebo druhou stranu. Někdy to jde špatně i mně, natož dětem, takže teď měl syn zase vlhký batoh, když byli se školkou na výletě, a on to dost nedovřel. A taky mi teda vadí, že se na to musí sáhnout rukama, nemáme vždycky možnost si je předtím umýt.
      Ale lepší variantu jsem zatím nevymyslela. Sklo jsem pro děti nakonec zavrhla.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)