Na zahradě nám právě krásně plodí ostružiny a maliny (máme nějakou pozdnější odrůdu), takže nastala doba, kdy si zase pečeme náš oblíbený tvarohový koláč.
Tvaroh se přidává do těsta, které je díky tomu krásně vláčné.
Budete potřebovat:
340 g polohrubé mouky
250 g krupicového cukru
250 g tvarohu
250 g másla
4 vejce
1 kypřící prášek
vanilku
trochu mléka
citronovou kůru
ostružiny, maliny
Nejprve utřeme máslo s cukrem a postupně do něj zapracujeme žloutky. Ke směsi přidáme tvaroh, cukr, vanilku a citronovou kůru. Pokud by byla směs příliš hustá, můžeme trochu naředit mlékem.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a nasypeme ji do tvarohové směsi, pořádně promícháme.
Bílky si ušleháme do tuha a zlehka je vmícháme do těsta, nejlépe stěrkou nebo lžící, nešleháme.
Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, rozetřete do všech rohů a poklaďte ovocem. Pečte na 170°C asi 30 minut.
Tyhle typy koláčů milujeme! Vypadá krásně. Teď bych si k němu s chutí uvařila čaj.
OdpovědětVymazatDěkuji :-)
VymazatU nás bylo dneska zase horké léto, takže bych to viděla spíš na nějakou studenou vodu (se šťávou klidně) :-)