sobota 19. prosince 2015

Desáté okýnko

Uvařte si horkou čokoládu a čtěte vánoční knížky.

Recept na horkou čokoládu je jednoduchý. Potřebujete jen tabulku kvalitní hořké čokolády, mléko, smetanu a na dochucení cukr, vanilku a třeba i skořici, či pro dospělé chilli nebo koňak, brandy, rum...
Čokoládu nechte pozvolna rozpustit v rendlíku, zalijte asi 1 dcl smetany a dolijte zhruba 200 ml mléka - poměry můžete měnit, podle toho, jak hustou čokoládu chcete. Pak už jen ochuťte, oslaďte, prohřejte a můžete podávat.

My jsme si k ní dali cukrářské piškoty.





Pak jsme četli knížky a kluci u toho začali hrát cosi jako skořápky. Vážně bych ráda věděla, kde k tomu přišli.

2 komentáře:

  1. Jo, Chumelení u nás zrovna teď také frčí. Dokonce jsme nedávno stihli v Berouně autogramiádu pana Kahouna, tak jsem dotáhla plný batoh knih, které od něj máme, a tak je mají holky i s věnováním. Je to takový sympatický dědeček, skoro bych řekla, že v té Pidibabce z Brd je tím dědečkem on ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, vy se máte, to muselo být krásné! :-)
      Jsem si jistá, že je to on :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)