středa 17. ledna 2018

Včera bylo

Úterní pozdní odpoledne jsme totiž strávili v pražské Villa Pellé na výstavě Daisy Mrázkové.
Výstava zcela určitě stojí za vidění, čas máte ještě do 28. ledna. Bohužel divadelní představení už jsou vyprodána.


















V podkroví najdete tvořivou dílnu, kde si můžete napsat, nakreslit a vyrobit svoji vlastní knihu. Kluci by tam byli ještě dneska, to je jasné, a hádejte, co si přejí domů :-)










Z výstavy jsme neodešli s prázdnou, doplnili jsme naši sbírku o Neplač, muchomůrko.
Daisy u nás doma...







Návštěvu této výstavy jsem si naplánovala ke svým narozeninám, které jsem slavila o den dříve, v pondělí.
Upekla jsem si dort - karamelové kostičky, které pekla moje babička, když jsem byla malá. Bohužel babička zemřela dříve, než jsem si jí stihla říct o recept, a asi to neudělal ani nikdo z rodiny.
Kostičky jsem tedy zkusila upéct podle jednoho slibného receptu z internetu, ale přiznávám, že krém prostě není ten ON. Takže budu muset ještě zkoušet a ladit.






Na večer k vínu jsem upekla pagáče, o jejichž recept se naopak podělím ráda, peču je už poněkolikáté - je od Nuselské kuchty.
Do těsta jsem dala jen sádlo, na těsto jsem nastrouhala máslo.




I dárky byly :-) Něco jsem si nadělila sobě a něco ostatním. 
Dárky pro ostatní jsou nová krmítka a krmení pro naše ptačí kámoše, kteří sem ale poslední dny skoro nelítají. Snad je to jen tím nezvykle teplým počasím. U nás je stále nad nulou.
Ale až přiletí, tak jsme prostě nachystáni.
A všechno jsme to pořídili v Zelené domácnosti.





Taky jeden výlet do kina pro kluky. Šli jsme na Čertoviny. Bohužel nás to až tak úplně nenadchlo.


Chuť si snad spravíme v březnu, kdy jdeme do Minoru na Pišlické příběhy v rámci festivalu Struny dětem. Mám ohromnou radost, že se mi podařilo ulovit vstupenky!


A tím jsme se přehloupli i do dárků pro mě. 
Když jsem si objednávala novou zásobu šamponu, tak jsem přihodila na zkoušku růžový balzám na rty od slovenské organické firmy Soaphoria. 




V Loděnicích ve Skleněných kuličkách jsem si objednala krásné těžítko, ale musím si ho teprve vyzvednout. Chci to spojit s výletem a aby si tam kluci sami vybrali cvrnkací kuličky.


A v Duhovém motýlovi cestou z výstavy Daisy Mrázkové jsem si vyzvedla balíček hedvábných papírů a složila z nich velkou průsvitnou hvězdu do okna.
Mám ty narozky letos nějak barevné :-)






Dodatek - hvězda už visí v okně a dneska jsem si udělala ještě jednu radost - novou knížkou.



A ještě jsem dostala takhle krásný barevný balíček - největší radost mám z čaje a syrobu.




14 komentářů:

  1. Vše nejlepší k narozeninám, Karkulko! Taky slavím začátkem ledna, ale já tak barvité narozeniny neměla. Je vidět, že si to umíte užít. Přeji krásné zimní dny a děkuji za nádherné tipy na knihy, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Markéto, a dodatečně tedy i Vám krásné narozeniny :-)

      Vymazat
  2. Pěkný den, nádherná výstava... tuším, že kluky zaujaly staré klasické psací stroje? Já jsem se díky tomu jednomu, co vlastnil můj dědeček (musím zjistit, kam se ten stroj poděl), naučila poměrně brzy číst... pořád jsem ťukala a chtěla vědět, co je to za písmena... ☺
    Dortík vypadá opravdu luxusně... :) A hvězda je nádherná!
    Pěkné lednové dny přeji! :)
    Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, psací stroj by chtěli! :-)
      Nejsme my dvojčata? Taky jsem ťukala na dědečkově starém a díky tomu se naučila číst :-D Byl to takový ten velký černý kovový těžký, co se do něj muselo trochu silou, aby psal.
      A pak už jako starší jsem dostala svůj dětský značky Mehano. Dívala jsem se v inzerátech, že se ty původní dají ještě sehnat (dělají i nové, ale např. s motivem Barbie). Tak možná se uvolím.

      A děkuji :-)

      Vymazat
  3. Krásné a ty kostičky vypadají děsně jedle, teda! ♥ Knížky od Daisy máme ty samé, ještě se chystám teď na tu novou, co Babobab vydal, myslím, že se jmenuje Chlapeček a sníh? Když jsem čekala Lotu, tak byla výstava s Daisy v Jičíně, ale nebyla takhle pěkná, jako je tady ta ve Vile. A přeju, ať je těch hvězd v oknech brzy co nejvíc! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Nějak se mi z mobilu neuložila odpověď, technika zatrolená ... Knížka je Chlapeček a dálka, velká škoda, že jí ve Ville neměli k prodeji, jinak byla nabídka knih ke koupi moc pěkná. Budu pro ní muset do Baobabu. S Kájou jsme se tam v úterý minuli, já s dcerou odcházela a ona s klukama už byla v sálech ... smůla jak hrom.

      Vymazat
    3. Ano, Chlapeček a dálka :-)
      Jani, oni ji tam měli! Jak byla za pokladnou u zdi ta dlouhá police/skříňka a na ní knížky, tak byla uprostřed, trochu víc k oknu. Akorát že já už ji mám objednanou jinde a taky upřímně řečeno - myslela jsem, že to je jen nějaký katalog k ní. Nebo nevím. Myslela jsem, že to bude klasická knížka, s vazbou a hřbetem. Četla jsem sice, že bude prošita červenou nití, což tato byla, ale měla formát pevnějšího časopisu. A nebyla u ní cenovka. Proto jsem ji jen prolistovala a odložila s tím, že ta opravdová asi ještě nevyšla a toto je jen k náhledu.
      Ale byla tam.

      A neminuly jsme se nedávno ještě někde jinde? Máme na sebe teda fakt smůlu, i když vlastně jak se to vezme. Příště víc koukat kolem sebe.
      Jo, už vím! Na Lesních slavnostech jsme od sebe seděly kousek, ale to jsme taky nevěděly.

      Vymazat
  4. Krásné narozeniny přeji :-) a taky si tipuji, že by kluci chtěli psací stroj, ale to by byl pěkný dárek pro všechny, že :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) A ano, psací stroj samozřejmě :-) Ještě to s Mužem promyslíme. Asi podle toho, jestli o něj budou mít zájem ještě i za nějaký čas.

      Vymazat
  5. Take preju vse jen to nej k narozkam, at se dari a mate se porad takhle fajm! Ten dort vypada nadherne a o vystave slysim samou chvalu, tak snad bude nejaka podobna i za par let :)'

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Hani :-)
      Určitě bude. Dokonce je jich tolik, že je ani k mé lítosti všechny prostě nemůžeme stíhat. Třeba písecká Sladovna je super, tam už nám těch výstav uteklo...

      Vymazat
  6. tak aby se teda jako neříkalo, že tetka z Moravy komentuje jen jednou ročně :D U nás se myslím tomuhle karamelovému koláči říká obližprst :D a teda hlavně: paní Karkulkováz kraje Káji Mařika - velké narozeninové (opožděné) přání ze Slovácka vinšuju. Ať jsi stále užasná jako doposud a s klukama si to pořádně užíváš i v tomhle roce, kdy oslavíš sladkých 18;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, vidíš, jsem po té tvé náloži dvou komentářů tak v šoku, že odpovídám až za tři neděle! Díky ti za přání :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)