Pro kváskové nadšence pár fotek chlebů, které jsem za poslední rok upekla. Ne vždycky se dařilo. Občas vyšel z trouby placák, někdy nevyšlo nařezání dle představ, někdy byla střídka hutnější... Ohledně nařezání razím teď cestu nejjednoduší, tzn. jeden řez středem. Je to i víc křupavé.
A samozřejmě jako vždy - když mi opravdu záleží na tom, aby se chleba povedl, když ho chci darovat, tak se vždycky něco pokazí.
Taky jsem si koupila dvě pedigové ošatky a teď se chystám pořídit si celulózovou.
Srdíčko mi vykousal Eliášek :-) |
Dárek pro Simonku, půjčila jsem si její fotku |
Tak vzhůru do dalších let a dalších pecnů! Díky :-)
Krásné chlebíky, taky se chystám do domácího pečení, ale zatím jen z droždí... Zkoušela jsem dvakrát, ale bohužel ani jeden nebyly nic moc... To už mi jdou líp houstičky. Tak snad to jednou vychytám :D
OdpovědětVymazatKvásek je trochu věda, nebo aspoň pro mě. Když už mám pocit, že to mám v malíku, tak to nějak přestane fungovat, nebo na mě někde vykoukne nějaká novota, tak pořád zkouším a učím se :-) Ale zase až taková věda to není, chce to možná jen trochu trpělivosti na začátku, než do toho člověk přijde :-)
Vymazatnáádhera :) kochám se, dotaz včem je ta celulozová ošatka lepší ?
OdpovědětVymazatJá ti, Baru, ani nevím. Líbí se mi vzory. A možná i to, že to těsto nemá kam protéct, nějakou mezírkou, jako třeba v tom pedigu nebo slámě. To se mi občas stane, že se mi to v těch mezírkách přichytí.
VymazatU vás je to hotová chlebová lhota ;-) Krásné je máš! Já mám teď nějakou pekařskou krizi, tak snad ji překonám dřív, než to se mnou kvásek vzdá.
OdpovědětVymazatA myslím, že si tu všichni přejeme, aby se tvůj blog dožil minimálně plnoletosti ;-)
Chlebová Lhota ;-) :-)
VymazatKrizi mám taky - vždycky večer zapomenu rozkvasit a ranní rozkvašení už mi pak nevychází časově. Takže už jsem asi 10 dní nepekla, snad kvásek ještě žije. My žijeme na kvasnicových houskách :-D
Díky, díky! :-)