středa 27. dubna 2016

O rok víc...

...má můj blog a taky náš kvásek.


Pro kváskové nadšence pár fotek chlebů, které jsem za poslední rok upekla. Ne vždycky se dařilo. Občas vyšel z trouby placák, někdy nevyšlo nařezání dle představ, někdy byla střídka hutnější... Ohledně nařezání razím teď cestu nejjednoduší, tzn. jeden řez středem. Je to i víc křupavé.
A samozřejmě jako vždy - když mi opravdu záleží na tom, aby se chleba povedl, když ho chci darovat, tak se vždycky něco pokazí.
Taky jsem si koupila dvě pedigové ošatky a teď se chystám pořídit si celulózovou.





























Srdíčko mi vykousal Eliášek :-)


Dárek pro Simonku, půjčila jsem si její fotku


Tak vzhůru do dalších let a dalších pecnů! Díky :-)

6 komentářů:

  1. Krásné chlebíky, taky se chystám do domácího pečení, ale zatím jen z droždí... Zkoušela jsem dvakrát, ale bohužel ani jeden nebyly nic moc... To už mi jdou líp houstičky. Tak snad to jednou vychytám :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvásek je trochu věda, nebo aspoň pro mě. Když už mám pocit, že to mám v malíku, tak to nějak přestane fungovat, nebo na mě někde vykoukne nějaká novota, tak pořád zkouším a učím se :-) Ale zase až taková věda to není, chce to možná jen trochu trpělivosti na začátku, než do toho člověk přijde :-)

      Vymazat
  2. náádhera :) kochám se, dotaz včem je ta celulozová ošatka lepší ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti, Baru, ani nevím. Líbí se mi vzory. A možná i to, že to těsto nemá kam protéct, nějakou mezírkou, jako třeba v tom pedigu nebo slámě. To se mi občas stane, že se mi to v těch mezírkách přichytí.

      Vymazat
  3. U vás je to hotová chlebová lhota ;-) Krásné je máš! Já mám teď nějakou pekařskou krizi, tak snad ji překonám dřív, než to se mnou kvásek vzdá.
    A myslím, že si tu všichni přejeme, aby se tvůj blog dožil minimálně plnoletosti ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chlebová Lhota ;-) :-)
      Krizi mám taky - vždycky večer zapomenu rozkvasit a ranní rozkvašení už mi pak nevychází časově. Takže už jsem asi 10 dní nepekla, snad kvásek ještě žije. My žijeme na kvasnicových houskách :-D
      Díky, díky! :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)