středa 29. července 2015

Čtení na prázdniny

Měla jsem dlouhou pauzu ve čtení.


Tedy ve čtení nedětských knížek. Dětské knížky čteme nonstop už pět let. Přiznám se, že mě baví. Možná i víc jak leckteré knížky pro dospělé nebo dokonce (božíčku na nebíčku) mnohem víc než knížky ze školní povinné četby.

Už je to skoro rok, co jsem si koupila Stoletého staříka. Přečetla jsem pár stránek, nezačetla jsem se, a tak jsem ho odložila.
A s příchodem léta, kdy jsme se často váleli u bazénu nebo někde u vody, večer šli kluci spát, ale bylo ještě světlo, tak mi ta knížka přeci jen chyběla.

Něco jsem dokoupila, něco jsem vyštrachala z již přečtených a něco jsem získala z pozůstalosti Mužovy babičky. Bohužel už to bylo hodně přebrané. Ale knížky po Babče nafotím zase jindy.


Odspoda nahoru:
Krajiny domova
Rok v přírodě
Istanbul
Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel
Žítkovské bohyně
Hrdý Budžes
Cit slečny Smilly pro sníh


Každá trochu jiná.
Obávám se, že to stejně do konce prázdnin vše nepřečtu, a už se na mě valí další knížky z mého seznamu.
A samozřejmě doma řešíme otázku - Kam s nimi. Asi vyrazíme koupit nové police.

6 komentářů:

  1. Bezva! Žítkovsaké bohyně jsme přečetla asi do 3/4, dál už jsme to nedala, byla jsem těhotná a prostě to nešlo.. Ale chystám se na ně už brzy znovu. :-) Ten kupící se seznam knih k přečtení mám taky, potřebovaly bychom, aby den měl alespoň 68 hodin, že? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě dočti :-) Za mě jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla. Líbí se mi styl toho psaní, námět, líbí se mi, jak popisuje to prostředí... jako bych tam byla. A je to hodně silné.
      Copak 68 hodin, to jako bezpochyby, ale to místo na knížky, Veru! :-D Až budu velká a postavím si dům, musí tam být velká knihovna. Už se těším do důchodu :-D

      Vymazat
  2. Cit slečny Smilly pre sneh viem naspamäť ! Tú nerezovú piestovú konvičku v novom mojom kávovom kútiku mám aj pre túto knižku...mám tam počiarknuté niektoré vety, aj vážne, ale aj o príprave mechanikovej kávy v tejto konve....chystám sa na ňu v zime...hoci som už konvu znesvätila letným čajom...
    No je tu spojené matfyz uvažovanie, alebo trochu zneužité na efekt ? - som vyštudovaná fyzička...ženská psychika, eskimácka múdrosť, aj biblická múdrosť, psychológia, etnológia, ako vždy u severských diel aj politika... a pritom je to detektívka, ale tak FARBISTÁ...mám ju rada !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost! Zatím jsem na tu knížku slyšela spíš takové zdrženlivé reakce. Jej, těším se na ni :-) A s kávičkou, říkáte? :-)

      Vymazat
  3. Cit slečny Smilly a Žítkovské bohyně jsou super. Ostatní neznám. Z novodobé literatury se mi moc líbí knihy Haruki Murakamiho.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Murakamiho jsem četla kdysi jen Afterdark a byla jsem z toho taková rozpačitá. Asi nastal čas přečíst si to znovu. Hodně chválí Norské dřevo.

      Z knížek doporučuji vše snad kromě Staříka. Žádný hit to není, ale číst se to dá :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)