čtvrtek 22. září 2016

První podzimní den


















 




Dnes v 16.20 hodin začal podzim. Léto se s námi krásně rozloučilo, po několika studených a deštivých dnech bylo dnes odpoledne slunečno a teplo. Udělali jsme si malou procházku a na zahradě umotali věnec.

Dnes by zároveň můj děda oslavil 100 let. Měl by z kluků určitě radost a nechal by je vyvádět lumpárny. Chodili by spolu na pamprdlici pro slepice a králíky, pomáhali by mu zalévat skleník, ve staré garáži by sledovali, jak jim rostou semínka a zlobili by (pra)babičku tím, že by po jídle vylízali talíř a hulákali "fuj, babko, to to bylo dneska hnusný!" :-)

Přejeme vám všem krásné barevné a hřejivé podzimní dny :-)

10 komentářů:

  1. Tak ten věnec je naprosto luxusní! Takový bych taky chtěla umět! Poznávám jako základ listy z bobkovisně a břízy? ???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Veru :-) Sranda je, že já mám v živé paměti tvůj loňský a říkala jsem si - takový se mi nepovede, udělám klasiku :-D
      Listy z bobkovišně a habru :-)

      Vymazat
  2. Mam rada vsechna rocni obdobi,pokazde si oblibim zrovna to,co zacina. Takze miluju podzim a jeho barvy! Presne takove,jake mas na fotkach:-) V tydnu bylo malo casu,podzimni vyzdobu planujeme na ten to vikend,kluci nas umluvili,ze chteji pect brambory na poli(babicka jim o tom vypravela,ze to tak delali po sklizni,timto hold starsim generacim,jak umi detem predavat dobro),vyrazime teda na pole,snad nejaky brambory tam zustaly,pro jistotu beru do batohu v duchu ... kdo je pripraven .....:-))) ...neco taky umotame,osazime truhliky,uvarime caj,budeme se kochat ...a bude strudl:-)))
    Uzivejte se v podzimnim case!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky jsi to napsala s těmi ročními obdobími :-) Mám to taky tak. Léto bylo krásné a teď je krásný podzim. Uplynulý víkend byl úplně nádherný. A těším se i na ty podzimní plískanice, ranní mlhy a šustící listí pod nohama. A pak na sníh. Snad ho letos bude víc než loni.

      Jak to dopadlo s bramborami? A jak to děláte technicky - ten oheň na poli? To se asi nesmí jen tak někam vběhnout, že jo? :-D Páč mě to taky nalákalo, tak přemýšlím, jak to udělat :-)

      Vymazat
    2. Peceni brambor v patek klaplo. Technicky se delo tak,ze kousek od domu je lan pole. Hned zkraje soused sklidil brambory,tak jsme se mu vypravili na pozemek. Pracoval tam s traktorem(bylo hura!),kluci nanosili suchou nat,posbirali jsme brambory a zalozili dymici ohynek. Soused se pridal,dostal pivo. Nakonec nas tam sedelo snad deset,zapadalo slunko,vonel kour a bramborova nat. Kluci byli v nebix-)
      My tak nejak ty lidi,co tu pestuji na poli, zname, myslim,ze by nikdo nic nerekl,kdyz bychom si udelali zkraje sklizeneho pole ohynek. Nesla bych na pole,o kterem nevim,komu patri. To ne.
      Mej se!

      Vymazat
    3. V tom případě jasňačka. Máte teda velkou výhodu. My tu sice pole máme, ale nevím, komu patří, je dost velké a nikdy jsem tam nikoho neviděla. Ze sousedů nikoho nebude. A brambory na poli, se přiznám, jsem už neviděla léta. Samá řepka :-(
      Tak budeme asi muset doma na ohništi. To vaše posezení musela být naprostá idylka :-)

      Vymazat
    4. Pect brambory doma na ohnisti ma taky svoje kouzlo,kluci si to uziji urcite i takto. Pridejte pecena jablicka a budete mit podzimni menu i s dezertem:-)

      Vymazat
  3. Věnec nádherný a vyprávění o dědovi milé! Pro mě je podzim i právě o tom vzpomínání ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Děda byl úžasný. Oba dědové a babička, co už tu nejsou, ráda na ně vzpomínám :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)