čtvrtek 4. srpna 2016

Narozeninový maraton

Červen a červenec byly opět bohaté na spoustu oslav narozenin. Dneska bych se ráda vrátila k narozeninám Muže a jeho maminky.


Mají narozeniny tři dny po sobě, a nebýt toho, že maminka Muže tři dny rodila, tak je mohli slavit ve stejný den. Oslavu každopádně mívají společnou a přihodí k tomu i Mužův a tchánův svátek.

Muž od nás dostal nádhernou knížku, moji srdcovku. Kromě toho, že ji ilustroval můj oblíbenec (pro toho, kdo by to snad ještě nevěděl) Pavel Čech, a kromě toho, že děj začíná jednoho červnového dne, tedy v měsíci, kdy Muž slaví narozeniny (prostě mi bylo jasné, že to je TA knížka), si myslím, že by si ji měl přečíst každý muž (a nejen muž, ale muži prostě zvláště). 
A pak ještě pásek a peněženku s monogramem. Obojí z dílny Končiny. Krásná ruční práce, jsem moc spokojená, a Muž evidentně taky, potěšili jsme ho :-)


















První malá oslava (v den narozenin) byla jen mezi námi čtyřmi, na zahradě, po dobrém obědě.
Muži jsem upekla Pavlovu - recept na ni mám tady. Je to jeho oblíbený dezert, moje sázka na jistotu, pekla jsem mu ji už k loňským narozeninám a asi z toho bude tradice.
Tato je s třešněmi a čokoládou.














Společná oslava už byla bouřlivější, u tchánů, sešla se celá rodina, počasí nám krásně vyšlo, jídla bylo dost a bylo dobré, grilování jsme si užili, děti si to užily, až do pozdních hodin, co víc si přát.

Mužova maminka od nás dostala novou sadu skleniček (protože jsou to chroničtí rozbíječi) a taky tekutou zásobu, kytičku ze zahrádky a ručně vyráběné přání.











V neděli, den po oslavě, jsme si udělali jen my čtyři výlet přívozem po Berounce. Vřele doporučujeme! Berounka a její břehy jsou nádherné. Pokocháte se i pohledem na černošické prvorepublikové vilky, na druhé straně zase krásné chatové osady.
Celý okruh trval asi 2 hodiny, ač není příliš dlouhý, přívoz nejede nikterak rychle, často zastavuje, dělá přestávky na odskočení do hospůdky, různě se otáčí... Je to prostě zážitek, nejen pro děti. Ty si můžou (pod dohledem samozřejmě) zkusit přívoz i řídit :-)
Můžete vystoupit ale na kterékoli zastávce a pak se zase nalodit, nebo můžete přívoz využít opravdu jen jako přívoz, tj. nechat se převézt z jednoho břehu na druhý.

Počasí nám taky vyšlo parádně, bylo akorát, chvilku i sprchlo, což bylo na zastřešené lodi vlastně příjemné.








Pauza na hospůdku



I bobři se dají zahlédnout
























Výhled na Cukrák

Brdy z lodi


Den a víkend jsme zakončili večeří na grilu.


A aby to bylo komplet, tak ještě Mužův a tchánův svátek.
Kromě Pavlovy miluje Muž taky laskonky.


Tyto jsem pekla dle receptu z kuchařky Sladká první republika. Těsto je s lískovými oříšky a krém karamelový.
Zbylo mi i na pár košíčků.





Oběd obstaral Muž :-)

17 komentářů:

  1. Nádhera! A ta peněženka je krásná, poctivá práce. Děkuji moc, mám tip pro dárek manželovi k Ježíškovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu můžu doporučit, krásná práce, Muž je s ní moc spokojen :-)

      Vymazat
  2. Super darky a vsechno nejlepsi a ten doooort..sakra sladky nemusim, ale kdyz jsem uvidela tohle tak bych si hned dala!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se zpožděním děkuji :-) Dort zkus upéct, sklidíš úspěch :-)

      Vymazat
  3. Díky za tip na krásný výlet. A bobra jsem v přírodě ještě neviděla.

    OdpovědětVymazat
  4. Kluci museli být v 7. nebi, když měli v ruce kormidlo:-)

    OdpovědětVymazat
  5. A my ještě přívozem nejeli... Budeme to muset napravit. :-) Zdravím! Klára

    OdpovědětVymazat
  6. Šlo by na přivoz i s kočárkem?

    OdpovědětVymazat
  7. Podělíš se prosím o recept na laskonky ? Pawlovu peču často, ale laskonky nikdy, to by byl manžel v sedmém nebi :-) Díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, jestli můžu publikovat ten recept z knížky. Ale mrkni na net, receptů na laskonky je tam spoustu, jsou to jen bílky s cukrem, tady byly ještě oříšky. Podobný recept třeba tady http://www.chezlucie.cz/2011/01/laskonky-s-orisky.html. Karamelový krém tady http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/574-erhartovy-kokosove-laskonky/ :-) Ať se podaří!

      Vymazat
  8. My to máme v létě také hodně nabyté. Já slavím svátek a narozeniny, do toho má svátek syna a sestra, takže děláme jednu hromadnou oslavu, protože jinak bychom každý den něco slavili :-D . Letos se nás sešlo na oslavě hodně, tak jsme si půjčili i profesionální ozvučení a všichni jsme si to užili. Hlavně nám vyšlo pěkné počasí, což bylo nejpodstatnější :-) .

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)