úterý 18. srpna 2015

Soukromé lázně


Před deseti lety jsme kompletně zrekonstruovali byt, ve kterém bydlíme. Vše bylo nové, čisté, funkční. Roky běží, člověk si ani nevšimne, má pocit, jako by to bylo loni... ale najednou si uvědomí, že už těch "loni" bylo nějak více. A že na zařízení bytu je to už znát. A taky jsem rozmarná, vždycky jednou za čas mě popadne touha věci změnit, zařídit jinak.
Začali jsme v koupelně, výměnou baterií a nějakých drobností.


Na umyvadle jsem měla nádobu na mýdlo od Tescoma, je to pár týdnů, co jsem ji při úklidu upustila a rozbila. Rozhodně si koupím novou, měla jsem ji několik let a fungovala bez problémů. V kuchyni mám tu samou, jen plochou (ta už není v nabídce), na prostředek na mytí nádobí.


Koupelna je momentálně ve fázi "napůl". Baterie jsou vyměněné, vana má nové silikonové těsnění, vytřídila jsem kosmetiku a drogerii.
K bateriím jsem koupila i držák na sprchu, bohužel současná hadice do držáku nepasuje, takže hadici bude potřeba koupit novou. Držák jsme tedy proto nepřidělali, vezmeme ho s sebou do obchodu a budeme zkoušet :-D No věda!
Vybírám taky nové ručníky, protože na těch našich je to stáří už opravdu vidět. Chtěla bych kvalitní froté, českou výrobu, jednobarevné (bílé, šedé, hnědé...).
Ideálně bych dala i nové obklady a dlažbu, ale to už je investice, do které se nám nechce.

Každopádně při třídění kosmetiky jsem se zase ustálila na pár svých oblíbených kouscích, a nějaké nové objednala.


Mýdla (levandule & mateřídouška, měsíčkové, růžové, medovo-mléčné) jsou od Moniky z kopečku, od Nobilisu pak borovicový a mandarinkový koupelový olej, také éterický olej levandulový, všeho stačí do koupele pár kapek. V DM drogerii jsem si minulý týden koupila dvě krémové koupele od tetesept - kokosovou a mandlovou, v Manufaktuře zase levandulovou sůl. Dětem do vody přidáváme buď od Eoné koupelový olej Delfínek nebo měsíčkovou koupel od Weleda.
Nesmí chybět velká houba. Od těhotenství mám závislost na jejich vůni :-)


Kačenky jsou ze slovenského obchodu Bleble. Nemají žádný otvor, takže se do nich nedostane voda a netvoří se v nich plíseň.


Šamponů máme vždy několik, momentálně dětský od Weledy a Nobilisu, pro mě můj oblíbený Natura Siberica. Mám ráda i šampony Alverde, konkrétně tento meruňkový.
Sprchový gel používá Muž od Nobilisu. Já používám raději tuhá mýdla.
Nicméně v poslední Nobilis objednávce mám šampon i sprchový gel.


Zvlášť teď v létě je důležitá péče o nohy. Používáme klasickou pemzu a na mazání bambucké máslo Saloos, na unavené nohy mám pak oblíbený mátovokaštanový gel od Alverde.

Zapomněla jsem zdokumentovat mazání po koupeli, tak to zase příště :-)

12 komentářů:

  1. Ta mýdla vypadají výborně, hned bych si přivoněla. Asi taky pořídím... Mimochodem, kvalitní ručníky dělá firma Veba z Broumova :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monika má více druhů, stačí jí napsat. Já bych vzala všechny, ale zase se bojím, abych to stihla spotřebovat, aby to moc nevyschlo. Tak zatím takto :-)
      Díky za tip, jdu mrknout :-)

      Vymazat
  2. Muzu se zeptat,kde kupujete houby? :-) dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu mořskou jsem koupila v Manufaktuře, je tam klikací odkaz. Dřív jsem kupovala od Sauvinex, v obchodech s dětským zbožím. Jsou i stránky na netu, ale to se mi s poštovným nechce objednávat.

      Vymazat
  3. Svoboda linen maji kvalitni a jednobarevne rucniky. Ceska vyroba. Mam od nich i povleceni,ale to uz je jine tema:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není, povlečení se mi taky šikne :-) Naposledy jsem kupovala bílé damaškové, ale teď si teda nemůžu vzpomenout, od koho. Taky česká firma.
      Na ty Svobody jdu mrknout, děkuju :-)

      Vymazat
    2. Našla jsem tuto stránku http://www.glamonde.cz/, ale ručníky jsem tam nenašla :-( Hledám špatně?

      Vymazat
    3. Tak jsem něco našla http://www.glamonde.cz/luxusni-rucniky-a-osusky. Z nabízených barev by se mi hodily jen ty hnědé, a ty už nejsou v nabídce.

      Vymazat
    4. Tady je vetsi vyber
      http://www.povleceni-obchod.cz/category/rucnik/svobodalinen/281

      Vymazat
    5. Taky bohužel nic moc :-( Brala bych tu hnědou a Cream, ale mají jen osušky :-( Ale děkuju, budu holt hledat zase dál. Ono to nehoří :-)

      Vymazat
    6. Jeee,to me mrzi,ze maji momentalne tak omezenou nabidku,ja mam od nich Green a Cream a jsou stale pekne hunate a stalobarevne. Nemam rada rucniky s bordurou,pokazde se mi v tom miste srazi,ackoliv vsude pisi,ze ne. Proto jsem uvitala ty celofrote,nezdobene. Ono zase nekde neco vykoukne,zvlast kdyz to neni uplne akutni:-)

      Vymazat
    7. Něco jsem našla, co by splňovalo moje požadavky. Jen u nich tedy nemám ty reference, že opravdu vydrží dlouho jako nové, jak píšeš. No nezbývá než to risknout a vyzkoušet :-)
      S bordurou právě pár ručníků mám a už po pár vypráních se začaly smršťovat, momentálně jsou v místě bordury široké jako polovina běžné šířky. A bordura je celá zplstnatělá. Navíc se mi to ani nelíbí.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)