čtvrtek 8. března 2018

Řez kočkou

Jsem vděčná, že jsem díky svým chlapečkům mohla poznat tolik dětských knížek a navíc si uvědomit, že právě ty dětské jsou nejkrásnější.


Jasně že i mezi těmi pro dospělé se najde spoustu krásných, nádherných, dokonce skvostů, ale dětské jsou kapitola sama pro sebe, a v posledních letech se tedy s jejich kvantitou a naštěstí i kvalitou roztrhl pytel.
Nemálo jich jsem vám už tady na blogu představila.

Taky jsem si díky dětem, jejich zájmům a zvídavým otázkám uvědomila, jaké mám mezery ve vzdělání a v celkovém rozhledu. A tak se ve svém věku snažím dohnat to, co bych ideálně měla umět ze školy. A jsem moc ráda, že nám k tomu slouží i ty dětské knížky. Protože nejenom že jsou krásné na pohled, jsou taky nabité informacemi a ty informace jsou podané jednoduchou zábavnou formou... no prostě to do té hlavy leze úplně samo.

A přesně taková je knížka Řez kočkou! Mají ji na svědomí Tereza Vostradovská a Šárka Svobodná (které určitě znáte skrze Hravouku) a Robin Král (toho taky určitě znáte, tady na blogu byl už několikrát).
Navíc takhle knížka zapadá do našeho pražského tématu, jak jistě poznáte z fotek.
Nádherná, povedená, vymakaná a vtipná. Hodně vtipná. Must-have.




















 


Ale že jste se trochu báli, že to bude nějaký masakr motorovou pilou? Hnedle zítra si ji obstarejte, ta bude zase rychle fuč ;-)

8 komentářů:

  1. Je úžasná! Jsem ráda, že takovéhle skvosty umíme a že se prodávají.
    U nás už čeká ve skříni na svoji příležitost.

    OdpovědětVymazat
  2. Nebýt Terezy Vostradovské, tuhle knížku bych zřejmě neotevřela (až bych na ni narazila). Vůbec jsem totiž nepostřehla, že je vydaná. Díky za nakouknutí. Je báječná! Krásné dny a maličké radosti v nich ;-) Dobromila

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherná, děkuji moc za nakouknutí - už je ve wishlistu :-). Chtěla bych se zeptat, jestli nemáte zkušenost s knížkama od ornitologa Vladimíra Šoltyse. Sháním pro dceru něco pěkného o ptácích a tyto mě zaujaly, ale nemám možnost nikde do nich nakouknout. Mějte se krásně, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem před pár dny koupila toto, ještě jsem je nerozbalila, ale přijdou mi opravdu zajímavé. Ale zase záleží pro jak starou dceru. https://www.agatinsvet.cz/expedice-priroda-50-nasich-ptaku

      Vymazat
    2. Expedici příroda (ptáky a stromy) jsem klukům dala, tuším, k Mikuláši. Od té doby vyšly asi dvě nebo tři další sady. U kluků je to hodně oblíbené, mladší si to se zaujetím prohlíží, ptáků už dokáže určit poměrně hodně. Starší to s oblibou čte a dává nám kvízy.

      Vymazat
    3. Petro, odpovídám pozdě, nicméně s knížkami pana Šoltyse zkušenost nemám :-(
      My máme od Grada Ptáci našich zahrad (taková modrá, jsou tam reálné fotografie ptáků v životní velikosti, pro základní orientaci dostačující). Pak máme od nakl. Rebo takový atlásek zvířat střední Evropy (červeno-žlutá knížka v měkké vazbě, realistické ilustrace, ptáků je tam hodně moc, dá se podle ní krásně určovat). Pak kartičky z Expedice příroda od Mindoku (viz komentář výše). Potom je u nás oblíbená zvuková knížka Ptáci našich lesů, Edika. Je tam jen pár ptáčků, ale je k nim stručný popis a hlavně reálná zvuková stopa, kluci už skoro všechny poznají dle zpěvu. A máme doma ještě spoustu dalších, některé přímo o ptácích, jiné o lese, zvířatech, vč. ptáků našich lesů, ale asi nemá smysl vypisovat, navíc si teď ani nejsem jistá názvy. Na samostatný článek o knížkách o lese a zvířatech se chystám. Máme toho poměrně dost.

      Vymazat
  4. I my jsme si ty naše Vánoce užili tedy až až :)) Nejlepší ale bylo to, když jsem darovala různé dárky všem našim blízkým a té ženské straně našich blízkých jsem darovala spodní prádlo , které si myslím, že určitě udělalo radost nejen tedy jim, ale určitě i jejich partnerům... Aneb, myslím na všechny :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)