pondělí 6. listopadu 2017

Jarně-letní barefoot botník

Hop a skok, lehkým krokem, bosou nohou - jsem tu zase s botkama :-)

Toto je stav našeho botníku letos na jaře.
Zdá se jich být asi hodně, ale jsou tam boty pro čtyři členy naší domácnosti, jsou tam boty zimní i sandále, celoročky, přezůvky do školky, boty na cvičení... Naopak ale chybí holinky.
Některé z bot na fotce už putovaly dál, jak klukům roste noha. A máme místo nich zase jiné, podle potřeby.

Horní řada zleva (Muž): Vivobarefoot Ra, Vivobarefoot Motus, Joe Nimble byzToes, kompromis boty do vody Decathlon, Vivobarefoot Porto, Joe Nimble cozyToes;
Druhá řada zleva (moje): Joe Nimble fancyToes, Tadeevo, Joe Nimble juicyToes, Camper Peu, Olies, Rachell, Joe Nimble modishToes, kompromis body do vody Decathlon, Vivobarefoot Porto;
Třetí řada zleva (Eliáš): Tikki, Sole Runner Puck, Camper Peu Cami, Vivobarefoot Reno, Zeazoo Marlin, Tikki, Zeazoo Yeti, Feelmax Vuoma;
Čtvrtá řada zleva (Alan): cvičky Decathlon, Vivobarefoot Reno, Sole Runner Puck, Camper Peu Cami, Tikki, Zeazoo Leo, Zeazoo Yeti, Feelmax Vuoma


Většinu bot už jsem na blog dávala - mrkněte na články pod heslem „barefoot“ tady.

Nové následují, začnu zase těmi dospěláckými.
Muž si nově pořídil jen kompromisní naskočky z Decathlonu, měl je na dovolené pod stanem, do vody, a pak je nosil na zahradu. Na nic víc je nedoporučuji. V těch svých jsem si jednou kdysi vyšla i na procházku lesem, vzala jsem si je jako tenisky, ale bohužel dost kloužou.



Srovnání špičky s Joe Nimble

V botách máme nadměrek, palce nám končí tam, kde se palcová strana bot začíná uhybat ke středu, takže nám prsty nedeformují, ale jsou to opravdu jen boty kompromisní a opravdu jen na krátké nošení

Já jsem si letos udělala radost hned několikrát, nejprve naprosto úžasnými Tadeevo.
Jsou to úplně bačkůrky, lehoučké, ohebné naprosto všemi směry, i pod patou, dají se zmuchlat jednou rukou do dlaně. Na moji nohu sedí úžasně. Nejsou asi vhodné na vysoký nárt.
Někteří lidé si stěžují, že s ponožkou ta síťovina uvnitř klouže. Já jsem v nich odchodila už několik desítek kilometrů naboso i s ponožkou a neklouzaly mi ani jednou. Shodli jsme se, že to možná dělají jen jiné barevné varianty.
Boty nejsou nepromokavé, jsou to opravdu prodyšné plátěnky (jen s pár koženými detaily), ve vlhké trávě, při šlápnutí do mokré hlíny atd. ihned provlhají, i po impregnaci.
Tadeevo ale vyrábí tyto i verzi Thermal Comfort, a ty jsou nepromokavé.
Před pár dny taky představili svůj zimní model, vzhledově povedený a za příznivou cenu.











Prošla jsem s nimi už kde co a všude perfektní zážitek z kontaktu s povrchem

Taky jsem si letos pořídila troje Rachell balerínky. Na první se mi podařilo dostat se do objednávkového systému už loni v létě, ale s výrobou na mě přišla řada až na podzim, a tak jsme se s Rachell dohodly, že mi je ušije až letos. A jelikož to byla láska na první obutí, neváhala jsem a zkusila štěstí na jaře znovu. Uspěla jsem hned dvakrát a nechala jsem si ušít jedny malinové (které jsem chtěla původně, ale pak zvítězila asi praktická stránka, asi trochu obava z výstřednosti, a objednala jsem první béžové) a jedny tyrkysové. Čímž jsem si teda společně s fialovými a žlutými květovanými JN a oranžovými Camper nakombinovala nádherně barevný botník.












U kluků přistálo v botníku několik nových párů Tikki, protože ty už máme ozkoušené a jsou našimi stálicemi - v létě je kluci využili jako super sandálky na lítačku (zahrada, les, výlety...), jako přezůvky do školky a k babičce, Eliášek je teď nosí jako přezůvky do školy. Jsou skvělé, kvalitní, nádherně zpracované, lehké, měkké... už jsem je tu chválila, myslím, několikrát.



Obutí do školy jsme řešili i u články s výbavou do první třídy, kam jsem bačkorky zapomněla nafotit. Kromě Tikki by to mohly být ještě třeba sandálky z léta, tady Zeazoo.



U školy ještě zůstaneme - poměrně dlouho jsem vybírala boty na tělocvik. Už jsem to možná zmiňovala, tak zopakuji, kritéria byla samozřejmě potřebné rozměry, pak taky bílá (neznačkující) podrážka, snadná nazouvatelnost. Vybrali jsme nakonec Vivobarefoot Primus K. Za nás zase spokojenost. Jsou maličko tužší, ale s tím jsem počítala. A ve srovnání s Vivo Reno jsem byla vlastně příjemně překvapená, protože Primus mi přijdou měkčí (po rozchození tak nastejno).
Výborně sedí i na úzký kotník a jsou krásně prodyšné.









Hledala jsem letos náhradu za loňské perfektní Feelmax Nalla, kecky na léto. Měli jsme objednané Feelmax Lokka, ale opět se zdrželo jejich dodání (Feelmax má s těmi termíny, zdá se, problém), což se pro nás nakonec ukázalo možná jako dobré, protože jsem objevila skvělé Sole Runner Puck. Kdo máte doma ploutvonožce, tak z těchto budete nadšeni! Široké, ohebné a díky flexibilním suchým zipům jdou krásně utáhnout i na nízký nárt a úzký kotník. 
Kromě toho není jazyk po stranách přišitý, takže se do nich snadno obouvá.
Pro Eliáška jsem tedy chtěla spíš ty červené, ale nikde neměli jeho velikost, tak mají kluci zase trapně oba boty stejné.








Obkreslila jsem klukům chodidla, vystřihla a porovnala s botami

Tady jsem vystřižené obkresy vložila přímo do bot, abych se ujistila, že má v botách noha dost prostoru

Sedí tam perfektně




Na léto měli kluci kromě Tikki znovu Zeazoo Marlin. Letos se už standardně vyráběly s plnou patou, ale zase na trochu silnější podrážce a taky z takové pevnější, méně poddajné kůže, už to nebyly takové hadráčky jako loni (podotýkám, že ty hadráčky nám právě vyhovují). Přesto jsou stále lehoučké a krásně ohebné. 







No a teď už se blíží zima, takže nekonečný kolotoč vybírání bot je zase v plném proudu.

Mějte se krásně :-)

10 komentářů:

  1. Kájo, mám ráda tyhle Tvé články o BF. Máte úžasně mega velký BF botník to teda jooo. U nás děti mají max dvoje boty vždycky a někdy se stane, že jen jedny :-) Líbí se mi ty tvé balerínky a asi si udělám radost. Jdu to omrknout. díky za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dáši, děkuju :-) Mně se nezdá mega, ale nebudu se hádat :-D
      Kluci mají štěstí, že jsou „jen“ dva, být jich víc, taky už by se museli s botami uskromnit, není to levná sranda. A navíc jsem si všimla, že tvoji kluci chodí hodně často bosi, že jo? To je pro nás zatím nepřekonaná meta.

      Vymazat
  2. No teda, takhle se zahltit drahými botami!!!! :-D Chacha, nemyslíš, že už jich máš dost?
    Tak a teď vážně... krásný článek jako vždy! Mě by k Rachell balerínám zajímalo, jestli se Ti v nich dobře chodí, jestli se nevyzouvají? Na mě to vždycky z fotky působí tak, že by mi mohly padat?
    Primus doporučuji všema deseti, i dospěláckou verzi, jen ty dětské se podle mě strašně špatně obouvají, ale to je tak jediné, co jim mohu vytknout.
    Sandále od Zeazoo jsme ještě neměly a koukám, že ta podrážka je skutečně hodně tlustá, to je škoda..
    Sole Runner je můj tip pro M možná na jaro, uvidíme, třeba mu ještě budou Primusy..
    Jen tak dál, těším se na další zahlcující články s drahými botami :-))))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ju a zapomněla jsem napsat, že se mi šíleně moc líbí ten fialkový koberec v pozadí na fotkách! ♥

      Vymazat
    2. A teď si vem, kdyby ty boty stály pár šupů, jako všechny ty šlupky z řetězců, například, to by byl člověk zahlcen. Takhle jsem ráda, že se musím krotit. Na jednu stranu. Protože na stranu druhou mám spoustu nenaplněných BF snů :-D
      Rachell jsou moje milované, chodí se mi v nich výborně, jsou to naprosté bačkůrky a vůbec se mi nevyzouvají, ač při pohledu na ně zvrchu si to taky říkám. Záleží, jak sednou kolem kotníku. Registruju spoustu lidí, kterým nesedly a prodávají je dál. Ale taky vím, že Rachell (Lenka) je vstřícná a ten tvar přes patu řeší a snad to i nějak dodatečně upravuje.
      Měla bych co nejdřív zorganizovat předávku těch struhadel a kruhadel a při té příležitosti ti dát osahat balerínky, i když se do nich asi úplně nevejdeš.
      Primus, zvlášť po tom, co jsem je viděla nafocené u tebe, jsou právě jedním z těch mých BF snů. Vypadají úžasně!
      Eliáškovi se nazouvají dobře, ale je fakt, že Alánek by s tím měl asi taky problém. On má ale problém se vším, i s utíráním rukou do ručníku, on je veselá kopa, ale strašná lenora, a herec par excellence a když je ve formě, tak tvrdí, že má problém se vším :-D Takže mu je vlastně možná koupím, abych ho trochu pozlobila :-D
      Zeazoo jsou fakt trubky. Loni to bylo máslíčko, žvejkačka, hádráčky, úplná dokonalost. Ty letošní nebyly úplně špatný, to nemůžu říct, pořád lehký a krásně ohebný, ale když máš to srovnání... Přesto je stále doporučuju.

      Vymazat
  3. Krásná sbírka :-) ať se v nich perfektně chodí.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné boty! Pro dcerku botky zatím řešit nemusím, ale už se pomalu díky BF článkům připravuju, abych měla trochu přehled až bude výběr bot aktuální :-) Můžu mít jeden dotaz - dědí po sobě kluci boty? Já jsem u klasických bot proti, i mně by bylo nepříjemné nosit boty vyšlapané od někoho jiného. BF boty se také trochu vytvarují, přestože mají jen slabounkou podrážku? Moc děkuji, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, kluci po sobě spíš nedědí, protože se míjejí velikostmi. A nevím, jestli by dědili. Asi spíš ne. Nemyslím, že by se mělo v BF botách co vyšlápnout, nebo resp. není tam co vyšlápnout. Ta tenká podrážka se přizpůsobí noze.
      Ale i před BF jsme klukům kupovali vždycky boty nové, nějak použitým botám sama nejsem nakloněná, ačkoli chápu, že někdo s tím problém nemá. Mně jde spíš o ten pocit, že boty nosil někdo přede mnou. Oblečení vyperu, ale s botama je to těžší.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)