čtvrtek 19. října 2017

Bludiště

„Bludištěm se bloudí a labyrintem prochází“ píše ve své knihe Labyrinty světa Václav Cílek.

zdro-je

První bludiště, to kukuřičné v Líbeznicích - víc info tady, jsme navštívili na pozvání našich kamarádů. Bydlí kousek odtud a zahlédli plakát na noční tajuplné bloudění.
Byla to sranda! :-) Pro děti dobrodružství, možnost být dlouho vzhůru, trochu zdravého strachu... pro nás dospělé zkouška trpělivosti - to když jsme nemohli najít poslední indícii k vyluštění tajenky :-D V noci jsou totiž pravidla hry trochu jiná, nehledáte klasická stanoviště, kterých je více, ale jen asi čtyři nebo pět cedulek s nápovědou.
V cíli pak oznámíte vyluštění tajenky a dostanete placku s Kukuřičáky. Můžete hrát i interaktivní hru, závodit na čas apod.
Nejbližší příležitost budete mít však zase příští rok, až vyrostou nová bludiště :-)




Netrhat! Jen koukat


U kamarádů jsme přespali a druhý den si užívali pohodičky na slunci

Druhým bludištěm bylo největší tůjové bludiště ČR v Radotíně. Chystali jsme se ho navštívit už více jak rok a impulzem nakonec bylo, když na svých facebookových stránkách oznámili, že se ke konci září bude rušit. Bludiště má být nahrazeno parkovištěm pro plánovaný krytý bazén. Zatím prý ale znovu o celé situaci jednají.
Taky se nám tam moc líbilo. Hledali jsme šest stanovišť s razítky pohádkových postaviček.

Bludiště je součástí sportovně-relaxačního areálu v Radotíně, hned vedle je biotop, hřiště, sportovní hala, dá se k němu dojít podél řeky po nově opravené cyklistické stezce, součástí které jsou outdoor posilovací stroje, dojdete až ke kostelu sv. Petra a Pavla, na radotínskou náplavku... Moc hezké místo na procházku.



















Třeba bude ještě možnost si jít zabloudit. Rozhodně bychom rádi zavítali na zámek Loučeň a jeho labyrintárium.

Bloudíte rádi? :-)

8 komentářů:

  1. Bloudime radi:-). Loucen mame kousek od nas, v Radotine jsem nebyla, ale kdysi jsme byli s manzelem, tehdy jeste bezdetni, v kukuricnem bludisti, kterym jsme ale zahy prosli do bludiste mrihuanoveho:-), bylo to v Nemecku a bylo to fajn i pro nas dospelaky. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Tak teď jsem se od srdce zasmála! Výborná historka :-D

      Vymazat
  2. Káji, bludiště jsou fajn, baví nás moc. V Loučni jsme byli několikrát, určitě stojí za to. A při naší každoroční dovolené v jižních Čechách jsme opakovaně nadšení z kukuřičného bludiště v Roseči u penzionu Veverčí dvůr :-) L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky, Lucko, za tip. Veverčí dvůr znám, ale o bludišti v Roseči jsem neměla tušení :-)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Ano, bude místo něj parkoviště ke krytému bazénu :-( Ale prý to provozovatel bludiště věděl od začátku a šel s tím do toho. Těžko říct. I když thuje nemám ráda jako živý plot v satelitech, tak přeci jenom je to živý organismus a je mi líto, že místo nich tam bude beton, a taky si říkám, co s těmi stromky vlastně udělali. Prý je přemístili jinam, ale počítám, že ne všechny to přežily :-(

      Vymazat
  4. Znám akorát bludiště v Brandýse nad Orlicí inspirované Komenského knihou Labyrint světa a ráj srdce, kousek tam odtud pocházím. Třeba vás tam vaše cesty někdy zavedou, je tam moc hezky :-).

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)