úterý 3. října 2017

Joe Nimble

Německá značka barefoot obuvi špičkové kvality.

Po tom, co jsem uveřejnila článek o našem zimním obutí, a zejména o Joe Nimble, se strhla smršť dotazů. A tak jsem přeměřovala, porovnávala, vypisovala zkušenosti a všechny ujišťovala, že jsou prostě boží.
U nás zase zavládla vlna nadšení, takže nezůstalo jen u zimních, ale máme oba s Mužem další kousky v botníku.
Muž konkrétně bizToes a já jsem zvolila žluté modishToes a fialové fancyToes (fialové už v nabídce nevidím, ale zato mají krásné modré a tyto nádherné vínové, na které jsem dala odkaz).


Začnu těmi Mužovými. Potřeboval společenské boty do práce, které se hodí k obleku. Dříve nosil černé Vivobarefoot Ra, které neměly vložku, takže měly velmi tenkou podrážku. Zároveň v té době Muž na BF teprve přecházel, hodně dupal na patu a po pracovní době ho často hodně bolely nohy.
Z bizToes si původně vložky také vyndal, ale po čase je tam vrátil. S vložkami se boty pak řadí spíše do minimalistické obuvi, ale Muži to tak v práci maximálně vyhovuje, stále ještě zapomíná správně našlapovat a na tvrdé podlaze vložky skvěle tlumí otřesy.
Boty samotné jsou velmi elegantní, nenajdete na nich ikonické žluté logo Joe Nimble, takže opravdu vhodné k obleku, na společenské události. Kvalita zpracování a materiálů opět naprosto perfektní!













Moje boty už snad nepotřebují žádný další komentář. Stačí se podívat na ty úžasné barvy.
Totálně jsem se do nich zamilovala! Jsou lehoučké, kůže je krásně měkká, pohodlně se nazouvají - zvlášť ty žluté, do těch jen vklouznete, nikde nic netlačí, nevyzouvá se...
A každý mi je chválí :-)
Ty žluté mám o půl čísla menší než si kupuji obvykle, a to kvůli mému nízkému nártu a úzkému kotníku. Přeci jen se na noze nedají nijak utáhnout. U fialových (či jakýchkoliv uzavřených) mi větší nadměrek nevadí, užívám si ho.
S impregnací oboje zvládly i nečekaný déšť a není to na nich vidět.
















K botkám jsem od prodejce dostala ještě náhradní kožené vložky, naboso jsou určitě komfortnější.

Originální vložky

Kožené


Ale já jsem tedy chodila v botách vesměs bez vložek. Malý pohled dovnitř - vidíte, že zpracování je opravdu bezvadné, nikde žádné nitě ani lepení, nic vás netlačí.



A jejich balení podporuje dětskou fantazii a kreativitu - tyhle boty si Eliášek vytvořil z kartonových výplní :-D Celkem velká konkurence pro Joe Nimble, nemyslíte? ;-)


4 komentáře:

  1. Děkuji za článek plný (pro mě začínající "bosonožku") cenných informací! Žluté "nimbelky" jsou opravdu krásky!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky díky za článek. V barefoot už jsem sice trochu zběhlá, ale tuhle značku jsem neznala. Mají teda super modely! A ty barevný jsou vážně úžasný, to je pastva pro oko :-))
    Prošla jsem ti taky blog ohledně barefoot obecně, super články, moc mi to pomohlo už tenkrát. A zatím mi teda tahle značka vychází nejlíp. Určitě od nich něco pořídím, jen co přijde výplata :-))
    Nemáš zkušenost s těmi roamster, takový ty pohorky? Píšou, že zvládnou i zimu, tak to by se mi teď dost hodilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Roamster si chceme s Mužem pořídit, přijdou mi úžasné, ale zatím s nimi teda zkušenost nemám.

      Vymazat
  3. POhorky by mě taky zajímali!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)