pondělí 23. května 2016

Den rodin 2016

Den rodin připadá už od roku 1994 každoročně na 15. května. Letos to tedy vyšlo na neděli.

Téma letošního roku zní: Rodiny, zdravý život a udržitelná budoucnost.
Tak to snad všechno splňujeme :-)

Tento svátek jsme si vlastně slavili po celý víkend.
V týdnu jsme si narychlo a spontánně naplánovali na sobotu výlet s mojí kamarádkou Gitou a její rodinou.
Vyrazili jsme na hrad Okoř, kde my jsme ještě nikdy nebyli. Nevím proč, nějak jsem si mylně myslela, že je od nás Okoř dál, než ve skutečnosti je. Tak není a navíc je tam nádherně. Už z dálky nás vítala jedna hradní věž.
Sešli jsme se ve Family hotelu Okoř. Neměli bohužel volno na jejich nádherné zahradě, ale alespoň nás usadili v malém salonku, takže jsme měli klid na povídání (zase jsme se dlouho neviděli, a i kdyby... :-) a děti nikoho nerušily, i když byly celou dobu hodné.
Prostředí je opravdu nádherné, i když by se mohli vyvarovat toho občasného kýče. Obsluha byla milá, rychlá, téměř neviditelná. A jídlo moc dobré. Stihla jsem vyfotit jen kulajdu :-)
Původně jsme chtěli jet na oběd do Penzionu v polích, ale rezervace v ten samý den není dobrý nápad, mívají plno tak týden dopředu. Tak máme důvod zajet si sem znovu :-)

A po obědě už na hrad! Zdrželi jsme se v podhradí, kde jsou známé kolotočářské atrakce pro děti a velká posečená louka. Takže jsme se zdrželi dost :-)
K atrakcím toliko, že alespoň kolotoč byl takový hezky retro, žádné svítivě růžové plastové obludy, ale moc hezká vozítka. Řetízkáč jel pomaleji, takže i celkem nízko, o děti jsme se nemuseli bát. 
Na hrad už jsme se nedostali, protože jsme přišli asi 2 minuty po začátku poslední prohlídky (v 16.00 hod.), ale s dětmi by to asi stejně nemělo moc cenu, netuším, zda by je to vydrželo bavit. 
A nabídka zmrzliny v cukrárně u hradu byla bídná.

Protože bylo opravdu krásně a bylo ještě celkem brzy, rozhodli jsme se, inspirováni cedulkou, která byla umístěná u cesty před louku, že vyrazíme do Zooparku Zájezd.
Už samotná cesta od parkoviště k Zooparku je krásná. Je to vlastně naučná stezka. Vede po polní cestě a pak loukou. Je zde např. hmyzí hotel, chystá se motýlí louka, pro děti tam byly takové "přeskočky" špalky.
Samotný Zoopark není nijak velký a je rozdělený na dvě části, takže z jedné do druhé procházíte vesničkou Zájezd. 
Pro děti je zde koutek s domácími zvířaty, na kozy pozor, okusovaly mi boty a svetr :-D

Krásná sobota to byla, jistě i díky naší perfektní společnosti :-)



































Neděle pak byla ve znamení odpočinku, práce na zahradě a dobrého jídla. Navečer nám to stejně nedalo, a vyrazili jsme alespoň na Kytínské louky. Nádherný kousek přírody nedaleko od nás. Byla jsem tam poprvé a totálně jsem jim propadla. Vstup do lesa byl jako z pohádky.



























Na závěr téměř dva roky staré fotky od Nikoly Boďové, z našeho posledního focení. Sama už má rodinu, stala se maminkou nádherného chlapečka :-) V létě se snad společně zase sejdeme :-)




2 komentáře:

  1. Ani jsem netusila, ze existuje den rodin :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem v šoku! Tipovala bych, že to u vás slavíte stejně jako Vánoce :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)