pátek 29. prosince 2017

Dětské časopisy

Puntík, Raketa, Ben Já Mína, Prďáckej časák, Hrana a taky Ptačí svět.

Kromě Hrany a Prďáckýho (které už nově nevychází, a dají se tak dokoupit jen některá starší čísla) máme všechny zmíněné časopisy předplacené. Na fotkách je tedy stav před Vánoci, během svátků dorazila některá aktuální čísla. Ty už se mi dofocovat nechce.

Jednoznačně u nás vede Puntík, a to u obou kluků. Trochu mě to mrzí, protože všechny časopisy jsou co do kvality obsahu i zpracování srovnatelné. Každý trochu jiný, ale každý nabitý, nápaditý a vidět, že poctivě s láskou tvořený. A právě naopak Puntík je už trochu komerčnější, z velké stáje, i když mu to můžu odpustit, plusy výrazně převažují.

Ptačí svět dávám tak trochu navíc, není to dětský časopis, ale je to naše rodinná srdcovka. A kdo máte doma (zejména už trochu starší) nadšené ornitology, je to pro ně každý čtvrtrok krásné počtení a pokoukání. Mrkněte i na jejich eshop :-)





















Prďáckej časák











Ben Já Mína








Hrana












Raketa
































6 komentářů:

  1. Bože ty jsou skvělé. My tedy odebíráme jenom Světýlko, Naši přírodu a na Smíchovském nádraží v antiku si kupujeme stará Sluníčka, ale asi to budeme muset trochu rozšířit. Akorát teď nevím, který z nich vybrat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Světýlko jsme zase neznali my, takže díky za tip :-) A taky za připomenutí Naší přírody, měla jsem pod skříní pár starších čísel, tak jsem si listovala a asi znovu předplatím.

      Vymazat
  2. Děkuju! Kromě Rakety jsem ty ostatní neznala, a vypadají hezky.
    Můžu poprosit odkaz na ten eshop, co píšete nahoře? Nedaří se mi to najít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, no jo, zapomněla jsem tam dát klikací odkaz, jdu to napravit.
      Jinak odkaz je tento http://eshop2.birdlife.cz/#!/.

      Vymazat
  3. Spousta fotek, ale... Pro jak staré děti ten který časopis je? Jak vám vyhovuje? Kolik stojí? Článek o ničem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den :-)

      Vezmu to od začátku. Tento článek je reakcí na jiný dřívější článek (konkrétně Naposledy ve školce), kde jsem zvažovala předplatné několika z nich, je tam i několik komentářů). Pak taky je to reakce na nějakou diskusi na Instagramu, kde jsme se o časopisech pro děti bavili a já je slíbila nafotit. Čili toto je opravdu článek spíš jen o fotkách.

      Na každý časopis je v článku odkaz, stačí kliknout. Je tam napsané, pro jak staré děti jsou a kolik stojí a spoustu dalších informací. Přišlo mi teda zbytečné to vypisovat, předpokládám, že googlit umíme všichni.

      A o tom, jak nám vyhovují, svědčí nejvíce to, že jsme se rozhodli je dětem předplatit. Po tom, co jsme několik čísel koupili samostatně (od léta, čili několik měsíců jsme to sledovali a selektovali).

      Spoléhám na intelekt laskavého čtenáře a trochu čtení mezi řádky :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)