úterý 29. srpna 2017

Po roce vybírání

máme konečně nové lahvičky na vodu.

Eliáškovi jsme vybrali Equa s motivem hvězd a Alánkovi českou značku Botanela s dinosaury.
Oboje jsme kupovali v obchodě Na svačinu, kde mají i moji stálefavoritku Life factory. Ale po vstřícné pomoci z eshopu jsme nakonec vybrali tyto dvě. Je pravdou, že sklo ve škole je prostě risk.


Obě lahvičky jsou plastové, bez bisfenolu, zdravotně nezávadné. Mají objem 600 ml, jsou lehké, mají velké hrdlo, takže se jednak pohodlně vymývají, jednak se do nich dá naházet na ochucení různé ovoce, plátky citronu, okurky, led, bylinky... Pítko je velmi jednoduché, bez skrytých záhybů a míst, takže se opět snadno umyje a výborně udržuje čisté. Víčka se snadno šroubují i malým dětem, jdou dobře dotáhnout a lahvičky netečou! Když odhlédnu od toho plastu, který mi ale v tomto případě ani nevadí, jsou pro nás ideální. 
Jedinou drobnou nevýhodu spatřuji v tom textilním poutku. Při mytí se snadno namočí (v myčce stoprocentně), sundat nejde. Pokud nespěcháte, je to jedno, rychle uschne, ale v případě, že spěcháte, máte pak v ruce nebo v batohu kousek mokrého.








Patrně si při prohlížení fotek říkáte, jak je možné, že jde o dvě různé značky. Netuším :-) Už při vybírání jsem si říkala, že jsou stejné, ale že budou v podstatě totožné, to mě překvapilo taky. 
Jsou naprosto stejně velké, vysoké, široké, mají stejný průměr, stejnou váhu, zcela stejné pítko i celý uzávěr, uchycení textilního pásku... Vše. Jen ten pásek je maličko jiný - u Botanely kratší a z trochu slabšího materiálu. 
A to jsem pak objevila ještě značku Aladdin :-) Tak aspoň je větší výběr.














Článek s výběrem najdete tady.

11 komentářů:

  1. Ahoj, díky moc, že ses podělila s konečným výběrem. Pamatuju si tvůj článek, kde jsi vybírala. Ty Lifefactory teda nakonec ne?
    Tyhle teda vypadají moc hezky, ani bych neřekla, že jsou z plastu. Líbí se mi hlavně to hrdlo a pítko, velmi jednoduché. Po všech těch lahvích s brčkem, kde se tam všechno usazuje, je to super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lifefactory bych stále ráda zkusila, ale nakonec jsem po dlouhém váhání pro děti zvolila kompromis-plast.
      Starší je teď v první třídě, aktovka sama o sobě je lehká, nosí tam asi tři pracovní sešity, penál, žákovskou, krabičku se svačinou a lahvičku. A ta aktovka je najednou strašně těžká. Dát mu tam ještě skleněnou láhev... :-(
      Tyhle jsou opravdu fajn.

      Vymazat
  2. Ty jsou krásné!! Je fakt, že sklo je nej, ale trochu se přeci jen pronese, no. Ale rozbití bych se u Lifefactory nebála, už ji používá i Lotka, občas s ní pěkně křápne a zatím musím zaklepat, že drží! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím všichni psali, že se jim s LF nikdy nic nestalo, i když s nimi praští o zem i malé děti. Ale jak píšeš, sklo se pronese, tak jsem se nakonec rozhodla takhle (a s tou zátěží viz komentář výše). Zatím teda nelituju. Minule jsem zapomněla v lahvičkách vodu skoro celý víkend, a vůbec ta voda ani lahvička nebyly cítit. Jako u Zdravých lahví.
      Jsem spokojená :-)

      Vymazat
  3. Moje nervy,prave jsem koupila vesmirni. A ty tady ukazes s dinosaurama, ja se zblaznim :-D to syn nikdy nemuze videt!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardooon :-D Ale mám geniální nápad - kup si třeba na Happy labels štítky s dinosaurama, text si tam můžeš zadat jakýkoli, podle mého třeba i žádný, a to nalep na tu lahvičku. Drží to skvěle! :-D

      Vymazat
  4. A to poutko sundat jde, jde to tezko, ale jde. A jeste horsi to pak dostat zpatky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D A ja teda davam do mycky, jenom vrsek, lahvicka se mi osoupala hned po prvnim myti. Pak jsem myla jenom vrsek. Ale jsou to podle me nejlepsi lahve, vsechny ostatne jsem vyhodila. A jsem rada, ye uz to zvladne i triletak.

      Vymazat
  5. Protože právě trochu pátrám, dostala jsem se na tento rok starý článek. My máme doma dvě lahve od Equa (vesmírnou a rybičkovou) a jsou naprosto dokonalé. Proto i třetí dítko projevilo přání mít takovou láhev a já začala hledat. A objevila jsem Botanelu. Začalo mi to trochu vrtat hlavou, protože jsou fakt úplně stejné, což jste mi svojí recenzí potvrdila. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale zdá se mi, že slovinská Equa je starší než česká Botanela... normálně bych ráda podpořila českého výrobce, ale tady trochu váhám. Jak jsou na tom lahve s kvalitou po roce používání? A nemáte třeba nějaké nové info? Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, blog měl pauzu :-)
      Také myslím, že Equa byla dříve. Moc tomu nerozumím, jsou úplně identické, spíš mě napadlo, jestli to není domluvené - jedna výroba, více značek.
      Jinak lahvičky používáme od té doby opravdu denně, kluci je nešetří. A kromě toho, že už jsou trochu matnější a sem tam mizí potisk, tak fungují naprosto skvěle a nemám k nim jedinou výtku.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)