čtvrtek 17. srpna 2017

Doplnění kempovací výbavy

Měla jsem loni pocit, že máme v autě ještě trochu místa.

V tomto článku jsem sepsala, jakou jsme si pořídili kempovací výbavu, co se nám hodilo a co bychom ještě chtěli pořídit.
Musím říct, že jsem loni i letos obdivně pozorovala rodinky s malými dětmi, přijeli na lodi, vyndali jeden dva barely, rozložili malý stan, tam se všichni naskládali. U ohně seděli na zemi a jediná rozměrnější věc v jejich arzenálu byla kytára. Na úsporné balení jsem nikdy neměla buňky.

Takže jsem si ani letos nedělala násilí a nesnažila se naškatulkovat do kategorie vodačka minimalistka.

V první řadě jsme pořídili stínící plachtu. Původně jsme chtěli koupit spíš předsíň, ale nenašli jsme takovou, která by k našemu stanu pasovala, nebo nestála víc než celý stan.
Pořídili jsme tedy tento přístřešek. Je skladný, montáž je samozřejmě triviální. Na šířku skvěle pasuje na náš stan. Chránil nás před sluncem, případně před deštěm, večer před chladem.



Minulý rok nás vypekl vařič, chtěla jsem tedy nový a pod něj skříňku na nádobí. Obojí máme :-)
Do vařiče patří tyto kartuše. My jsme za týden spotřebovali skoro tři (ranní čaje, kávy, vaření oběda, voda na mytí nádobí...). Takže se případně dobře vybavte. Padnou tam i od jiné značky, ale musí mít stejný rozměr a stejný ventilek.
Se skříňkou jsme moc spokojeni, je lehká, snadno se složí a rozloží, lehce se i s obsahem přenáší, v autě je skladná, bez obalu ještě skladnější, naopak do obalu můžete ke skříňce ještě leccos přihodit.
Měli jsme na ní vařič, připravovali jsme na ní jídlo (krájeli atd.), myli jsme na ní nádobí... a je stabilní. Dvířka je po otevření možno přichytit po stranách na magnet, z boku je háček třeba na utěrku.

Připomínám tip na toto struhadlo a koš na prádlo. Se struhadlem se dobře pracuje dětem, využijete ho tedy i doma, navíc se mi líbí zásobník na nastrouhaný sýr či cokoli. Koš nám sloužil spíš na převoz nádobí a menších věcí. Poslouží vám i jako vanička pro malé dítě, přenosné pískoviště apod.
Doma ho používám klasicky, nebyla ta koupě jen pod stan.

Skládací dřez a odkapávač - dřez máme odsud, jen modrý, a odkapávač tento. Za obojí jsem byla ráda, ale odkapávač je zbytečně velký a neskladný, při odjezdu jsme ho v kempu nechali jako erární.
Takže na příští sezonu zase něco skládacího, existují.





V neposlední řadě chci zmínit lékárničkovou výbavu. Na doporučení jsme před sezonou začali používat B-komplex - pro nás s Mužem tabletky a pro děti kapky. Působí repelentně, odpuzuje klíšťata, komáry a jiný hmyz. Ale měli jsme s sebou i nás domácí repelent v lahvičce se sprejem. Kromě toho taky pár směsí ÉO od Nobilisu směs Univers a od eoné směs Netako. Obě jsou skvělé. Netako jsem kapala na keramické destičky, jednu jsme měli na stole a druhou uvnitř ve stanu. Zároveň jsem večer před spaním v ložnicích rozstříkla trochu domácího repelentu a vyvětrala hmyz.
Přesto Alánka bodla vosa. Připlácl si ji na krk, v ráně mu zůstalo žihadlo. Místo jsem hned potřela Universem a dala jsem mu zapít Fenistil kapky, které nám doma zbyly po neštovicích a které jsem vzala s sebou spíš omylem. Tak se hodily :-)
Nejsem zastáncem toho vozit s sebou celý sortiment lékárny, jednak myslím, že si tím člověk spíš něco přivolá, jednak sázím spíš na přírodní přípravky a jednak už dneska není zase takový problém najít v okolí otevřenou lékárnu.
Ale za úplný základ považuji už zmíněný repelent, náplasti, nějaký desinfekční sprej na rány, opalovací krém, případně ty Fenistil kapky a pak moje oblíbené olejíčky, protože ty nám pomohly vždy se vším. Zbytek, myslím, se dá v urgentním případě pořídit, a stejně nemůžete být připraveni vždy na vše, a hlavně nemyslete na pohromy :-)







8 komentářů:

  1. Nakazili jste nás:-) Letos jsme koupili stejný stan, ale menší + základní výbavu. Příští rok se zase rozšoupnu a přikoupím doporučovaný sortiment. Díky moc. Užili jsme si se syny kempování na maximum. Přálo nám počasí. Ester z Olomouce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, Ester, mám radost, že vám to kempování tak hezky vyšlo :-)
      A díky taky za zpětnou vazbu, to mě moc potěšilo!
      Krásný zbytek léta :-)

      Vymazat
  2. Nostalgicky jsem si zavzpomínala, jak jsme jezdili pod stan a později s přívěsem s našima. Nádobí se většinou mylo ve společné kuchyňce (a stála se fronta), ale vařič vlastní. Vždycky jsme se těšili na polívky z pytlíku a bramboráky ;)
    Kluci budou mít na co vzpomínat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si právě vzpomněla, a tak jsem to chtěla ukázat i klukům. Tehdy nebylo moc kam jinam jezdit, kdo neměl chatu/chalupu, jezdil pod stan :-) Nádobí jsme myli ve škopíku :-D

      Vymazat
  3. Taky jsme byli letos pod stanem, a to v Rakousku v Alpách. Paráda. Výhled ze stanu byl naprosto luxusní. Na hmyzí bodnutí je výborná levandule, možná v tom Universu je taky, v odkazu nevidím složení. Ještě je taky dobré tohle: http://www.devaterokviti.com/kategorie/pece-o-zdravi/obdobi-hmyzu/olej-po-hmyzim-bodnuti-5-ml/. Osobní zkušenost sice nemám, ale známí si pochvalovali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pod stanem v Alpách, to musela být krása! :-)
      Ano, v Universu je, taky tea tree a ještě další, teď si nevzpomenu. Hezky voní. Díky za tip na Ingeborg, má úžasné věci, hlavně k porodu. Tak tohle bude jistě taky dobré :-)

      Vymazat
  4. Mě fascinoval už ten loňský seznam - takové pětihvězdičkové kempování :-) Ale spoustu jsem toho obšlehla (včetně celé dovolené :-D) a opravdu mi to usnadnilo přípravy. My teda jeli do chatky, takže hodně věcí se nás netýkalo, ale při mytí nádobí jsem na tebe vzpomínala loni i letos - protože ten lavor na nádobí by mě jinak 100 % napadl až ve chvíli, kdy bych nesla nádobí k umyvadlu v náručí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D To jsem poctěna, žes na mě myslela v tak důležitý okamžik :-)
      A líbilo se vám v kempu?

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)