pondělí 27. června 2016

Ki ET LA sluneční brýle

Existuje názor, že sluneční brýle by se měly kupovat každý rok nové, protože jejich UV faktor za sezonu "vyprchá". Jestli je to pravda, nevím jistě, každopádně u dětí to není třeba řešit. Děti rostou, a tak jim stejně ty brýle pořizujeme každý rok nové, protože ty z loňska už jim nejsou.

Letos jsme vybrali brýle Ki ET LA. A nespletli jsme se. Jsou krásně ohebné a měkké, nikde netlačí. Klukům sedí dobře.
Jdou nosit jako klasické brýle, za uši, nebo k nim lze přidělat popruh, aby nepadaly.
Přišly zabalené v látkovém sáčku, který se dá stáhnout. Vzhledem k tomu, že jsou prakticky nezničitelné, nemají klasické kloubové sklápění nožiček, nemůžete je tedy rozsednout nebo rozmáčknout, postačí tento sáček i místo pevného pouzdra.


Pro Eliáška jsme vybrali tyto.


Pro Alánka potom tyto.


Kluci pro samolepky ze skel našli další využití - z autíčka je rázem autíčko závodní :-)



Alánek si je zamiloval natolik, že "býle" bylo jedno z jeho dalších prvních slov. Dost dlouho nechtěl mluvit. Plynule ve větách sice nemluví stále, ale rozkecal se dost, a na "býlích" si to pěkně trénoval :-)












Závěrem bych ještě chtěla zmínit, že pro děti do 3 let se nedoporučuje brýle kupovat. protože se jim oči stále ještě vyvíjí a děti by mohly být světloplaché.

6 komentářů:

  1. Kluci mají super trička, odkud prosím?:-)

    OdpovědětVymazat
  2. dovolím si upozorniť, že to s tou svetloplachosťou nie je pravda. Každý oftalmológ vám povie, že práve najmenšie deti majú očká najviac citlivé, pretože sa ich vývoj ešte neukončil a nemajú vyvynuté prirodzené ochranné systémy - šošovka a dúhovka. Ak Vám dospelákom prejde cez šošovku povedzme xy% UV žiarenia, tak malým deťom prejde niekoľkonásobne viac a očká poškodzuje. Oko je ako koža, každé poškodenie si pamätá a započítava a potom sa čudujeme, keď v 40-tke nosíme dioptrie...
    Aby bolo dieťa svetloplaché, muselo by v tých okuliaroch chodiť od rána do večera, vonku aj dnu. Ale nosí ich predsa len pri najväčšom slnku, koľko? 2-3 hodiny denne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že každý řekne něco jiného.
      Každopádně kluci, když byli malí, tak ani jeden brýle nechtěl. Eliáškovi jsme je zkoušeli párkrát dát, u Alánka jsme to vzdali a ani to nezkoušeli. Nosili kloboučky nebo kšiltovky, v kočárku zakrytí stříškou, doma ve stínu, v autě máme na oknech roletky... Tak snad je chráníme dostatečně :-)

      Vymazat
  3. Ale kluci sú nádherní, sekne im to :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)