čtvrtek 13. srpna 2015

Secret Garden

Asi před rokem na mě odněkud vykoukly tyto omalovánky. Hned jsem se do nich zamilovala a objednala je. A úspěšně založila a zapomněla.


Tedy vzpomněla jsem si na ně, ale vždy v nevhodnou dobu - těsně před usnutím, kdy už se nechcete ani hnout, abyste si udělali třeba jen poznámku do mobilu, nebo někde mimo domov, a pak přes den, doma, jsem zase zapomněla.
Až teď na mě zase začaly vyskakovat ze všech stran. Takže děkuji za připomenutí.

Když jsem je poprvé držela v ruce, nedýchala jsem nadšením. Ten formát, ta kvalita papíru a tisku!


Ačkoli je to paperback, má kniha extra přebal. A pod ním jsou další omalovánky :-) A odkaz na Alenku v říši divů. Vždycky jsem chtěla spadnout do králičí nory :-)


Hned v úvodu na mě čekalo další překvapení (čekala jsem totiž prostě jen omalovánky, černobílé listy) - seznam menších či větších tvorů a malých drobností, které jsou ukryty v jednotlivých obrázcích.


A pak už samotné stránky k vybarvení, dokreslení... No není to nádhera?









Omalovánky sice můžou někomu připadat drahé, ale jsou tak obsáhlé, že běžnému člověku (např. matce na mateřské, ehm) vydrží klidně i několik let.
V poslední době jsou prezentovány jako antistresové. Jistě tak mohou být brány. Já jsem si je ale koupila kvůli čisté radosti, nebudu k nim usedat proto, abych se zbavila stresu, ale vždycky právě pro tu zábavu a odpoutání se od všechních povinností.

Přidávám ještě odkaz na webovou stránku autorky. Je nádherná stejně jako její práce.

Už jsem si objednala i Enchanted Forest a v říjnu vyjde Lost Ocean.



Koupila jsem si k nim i pastelky. Ale vybrala jsem špatně. Tedy pastelky jsou perfektní, jen je jich málo. Jsem v kreslení amatér a toto jsem krutě podcenila. Tak si budu muset udělat radost :-)


Musím říct, že vyšla také česká verze těchto omalovánek. Nepochybně si své kupce najde. Pro mě je ale velkým zklamáním. Neobsahuje všechny stránky a papír není tak kvalitní, listy jsou průsvitné, což je prostě špatně. Osobně nechápu, proč vlastně vydávat českou verzi něčeho, kde je naprosté minimum textu a vlastně není ani tak podstatný. A myslím, že to, co se na pár místech píše, pochopí i neangličtinář, bez textu.

14 komentářů:

  1. A nějaké vymalované ;-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám jen dva :-D Vyfotím ;-) Nemám na ně moc čas, a navíc jsem si objednala nové pastelky, větší, tak čekám na ně.

      Vymazat
  2. Můžu se zeptat kde jste je koupila, ráda bych ty originální, ale nemohu je sehnat, asi špatně hledám. protože ty originální jsou o dost hezčí než ta česká verze. Ty originální jsem viděla u kamarádky a jsem z nich nadšená. Díky Zuzka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se, už jsem je našla na Amazonu, nevím proč jsem se tam nepodívala hned. Už jsou objednaný. Zuzka

      Vymazat
    2. ještě mrkněte na bookdepository, měli by mít poštovné zdarma....

      Vymazat
    3. Taky je mám z Amazonu. Psala jsem už i na Instagramu - viděla jsem je i na www.martinus.sk, kamarádka přidávala ještě www.gorila.sk. A na bookdepository, jak píše Allyfabrics, by je taky měli mít. A tam mívají i dopravu zdarma :-)

      Vymazat
  3. Karol, jaké doporučujete pastelky? Přesně ty, co mátena obrázku? :) děkuju mooooc, už jsem na ně před časem hleděla, ale neobjednala...pořád váhám se vším

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem žádná kreslířka/malířka, jsem totální amatér, v pastelkách se nevyznám. Tyto jsem si koupila, protože Kooh-i-noor mě nikdy nezklamal (kvalitou) a jediné, co jsem věděla, že akvarelové pastelky se na to výborně hodí. Takže ano, tyto doporučuji, ale zase nevylučuji, že existují nějaké ještě lepší. Jen si teda objednávám tu velkou sadu (72 ks), protože s těmihle menšími je to vymalovávat škoda, některé ty obrázky si rozhodně vyžadují spoustu odstínů.
      Ještě mrkněte sem http://www.johannabasford.com/colouring-gallery#, u obrázků jsou většinou uvedeny i pastelky, kterými to dotyčný vybarvoval.

      Vymazat
  4. Je to paráda, poviem staršej dcére, tá milovala tú poviedku, román, mali sme ju ako rozhlasovú hru, aj film bol záhadný a vlastne ilustrácie by boli peknou upomienkou, na fantáziu, ako si tú záhradu každý predstavoval sám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, případně máš dárek k Vánocům, narozeninám... :-)

      Vymazat
    2. A jestli má dcera ráda Alenku a krásné ilustrace, tak doporučuji knížku s ilustracemi Manuely Adreani. Příběh je sice zkrácený a osekaný, ale zase ty obrázky!

      Vymazat
    3. To je jej kultová kniha !
      :-))))))
      Dík, poviem...

      Vymazat
  5. Aha.... tak jsem se chtěla zeptat na českou verzi a už to čtu :( takže lepší original

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)