pondělí 24. září 2018

Tři, dva, jedna Vánoce!

Pravěké a dinosauří dárky.

Ono se to nezdá, když ještě v týdnu byly tropické teploty, a já opravdu nechci strašit. Jen upozorňuji. Prostě za tři měsíce jsou tu vánoční svátky, a tak kdo máte raději všechno nachystané v klidu a předem, je nejvyšší čas začít pomalinku, polehounku...

A nebo tak jako mimochodem. 
Ilustrovanou encyklopedii dinosaurů a pravěkých zvířat mám doma už od června díky Pétě, která sehnala v jednom knihkupectví poslední kus a bylo potřeba ho co nejdřív koupit. Tak jsem ji už rovnou schovala.










Dinosaurium a Příběh života - Evoluce vyšly teď v září a doplňují Animalium a Botanicum.
Mamuta jsem dlouho sháněla od Schleich, protože jak asi víte, máme od této značky všechna zvířátka. Ale v ČR se mi ho už sehnat nepodařilo a na Amazonu či Ebay byl už celkem drahý. 
Tento je tedy od značky Papo a jsem z něj unešená a mile překvapená srovnatelnou kvalitou.
Mamutí mládě je ale opět Schleich, to se mi podařilo na jednom eshopu vyštrachat.


























K Vánocům bych ráda klukům koupila každému ještě jednoho Schleich dinosaura, jinak už mají Gigantosaura, T-Rexe, Dunkleostea a nově teď Dinogorgona a každý den tu probíhají líté boje, zapojeny jsou i koleje, vláčky a lego panáčci.

Kluci sami si teď za peníze, které si šetřili z vysvědčení, svátků a narozenin, koupili tuhle dinosauří jeskyni. Našli si ji v katalogu a moc si ji přáli. V ČR opět všude vyprodaná, ale dala se objednat ještě z Amazonu.
Osobně se mi jeskyně samotná až tak nelíbí, kus plastového odlitku, ale dinosauři k ní jsou hezcí a kluci jsou z toho u vytržení, je to první větší věc, kterou si koupili za vlastní peníze.














Rádi teď doma posloucháme Lovce mamutů, byli jsme v muzeu Karla Zemana, minulý týden v Roztokách na výstavě Zdeňka Buriana (ale ta už bohužel skončila a obrázky sem dám někdy později), rádi bychom kluky vzali do Triloparkudo Věstonic na expozici Věk lovců a mamutů a nebo do Národního muzea, které se bude za měsíc částečně otevírat a kde chystají expozici Česká okna do pravěku a v dětském muzeu Prvohorní moře a Lovci mamutů.

10 komentářů:

  1. U nás dinosauři taky bydlí, takže děkuji za inspiraci na Vánoce :-) chci se zeptat, jestli máte zkušenost se Schleich adventním dinosauřím kalendářem, jestli to stojí za to ho shánět (jestli tedy vůbec je k sehnání)...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkušenost bohužel nemám (a ani nevím, jestli je k sehnání, ale jestli ano, tak o něm budu uvažovat), ale co jsem koukala na ostatní Schleich kalendáře, tak tam dávají figurky, které běžně prodávají i samostatně, takže bych ho klidně koupila. Uvažovala jsem nad nimi už loni, ale v každém byla zvířátka, která už doma máme, tak jsem to nechala.
      Spíš se mi ale líbí různé ty sady, např. lesní zvířata, horská zvířata apod. Tam jsou zase naopak figurky, které jsem neviděla prodávat samostatně.

      Vymazat
    2. Děkuji, vypadá to, že ten dinosauří adventní kalendář stejně není jen tak k sehnání, vznikl před pár lety a je asi rozprodaný, takže asi nakoupím jen něco samostatně.

      Vymazat
  2. Koukám, že nejsemm jediná, kdo už nakupuje na vánoce, u nás frčí dinosauři už 4-tým rokem, tak uz toho máme spousta, měla jsem ale problém vybrat z nového lego katalogu, je tam série jurský svět a ještě lepší polární výzkum včetně pravěkých zvířat, ještě ze mám vic dětí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ještě taky Lego Harry Potter. Ježíšek to má letos těžké, všechno přinést nemůže :-) Ale polární výzkum s mamutem je jedním z favoritů :-)
      Z Lego máme ze série Creator dinosaura, dají se postavit asi tři nebo čtyři různí, stojí kolem 350,- a kluci jsou z toho nadšení ;-)

      Vymazat
  3. Já ještě doporučím Archeopark v Pavlově, když budete někdy ve Věstonicích, to je hned vedle, jsou tam i mamutí kosti apod:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, díky moc za připomenutí! Byli jsme tam na naší podzimní dovolené na Pálavě, ale měli zrovna zavřeno a my už jsme pak odjížděli. Tam se určitě chceme podívat :-)

      Vymazat
  4. Krásný den přeji a moc děkuji za super příspěvek...
    Je to pár měsíců, co se u nás rozjela dinosauří mánie, takže už máme 3 Schleich dinosaury, knížky zatím půjčujeme v knihovně... ale v listopadu má starší syn narozeniny, takže bude dinosauří oslava a dárky samozřejmě také. Škoda, že už nejde sehnat ten velký mamut, toho by bral Šimon všema deseti...
    Knížky jsou moc krásné, Dinosaurium možná Ježíšek donese... jinak teď se snažím vybrat knížky ještě se silnějšími stránkami, sice je Šíma opatrný, ale bráška (13.měs.) mu rád při prohlížení asistuje, takže se o ty pěknější knihy fakt bojím...
    Na znovuotevření NM se moc těšíme, hlavně na mamuta, jak jinak....
    Mějte se moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý večer :-) Ten velký mamut sehnat lze, pokud netrváte na Schleich. Náš je značky Papo :-)
    Drahé krásné knížky taky radši ještě prohlížím s dětmi, i když už jsou kluci relativně velcí. Zvlášť ty s rozkládacími stranami apod., to je hned, špatně otočí a už se to trhá a ničí.
    Nakladatelství Pikola vydalo nedávno pěknou knížku o dinosaurech s tvrdými stranami, ilustrace jsou úměrné menším dětem, nejsou infantilní a dinosauři mají reálné barvy. Je to tato https://www.knizniklub.cz/knihy/308992-objevuj-s-usmevem-dinosauri.html.

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsme se tu o těch dinosaurech tak hezky rozepsali, připomenu ještě knihu Dinosauři od Albi z edice Kouzelné čtení. Tu jsem nefotila. Eliášek ji dostal letos k narozeninám, bude v nějakém článku trochu nazpět.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)