sobota 9. prosince 2017

Jak jsme šli s pilkou na vánoční stromeček

Hloupý koupí, chytrák loupí.


Obchody a obchoďáky jsou plné dávno uříznutých vánočních stromečků, my jsme se rozhodli, že si nějaký vybereme a uřízneme ve Tmani. Tam je totiž zahradnictví, kde tohle dobrodrůžo můžete zažít :-)
Pilku jsme měli vlastní, ale u vchodu jsou k dispozici k zapůjčení erární. Plantáž je rozlehlá a najdete tu jedle, smrky, borovice... různých velikostí. Hrozně tady foukalo, tak s tím počítejte a opravdu se teple oblečte. A hlavně jako do lesa, nejsou tady žádné upravené cestičky a často se prodíráte mezi smrčky. A než vyberete ten správný stromek, můžete tady strávit klidně taky hodinu i déle.
Dětem se to určitě bude líbit :-)
Kdybyste žádný stromek nevybrali, mají tady připravené i krásně rostlé už uříznuté, taky různých velikostí, ceník jsem vám nafotila.
Kromě toho se tu můžete zahřát u ohýnku, opéct si na něm buřta, dát si polívku, halušky, svařák, medovinu... To jsem zjistila až na konci. Zjistit to na začátku, tak jsem si jednu medovinu vzala s sebou na plantáž, to by byla teprve ta pravá atmosféra :-D
Mají tu i rybníček/jezírko s mandarínskými kachničkami.
Stromek vám zabalí do sítě, zaříznou vám kmen i ho zbrousí, aby se vešel do stojánku. 



 














Vymrzlí a v čase oběda, nechtělo se nám domů, tak jsme přemýšleli, kde se v okolí najíst a napadla nás hospoda U Máni ve Třebáni. Byli jsme tu poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Bylo tady teplo a útulno a jídlo vynikající!
Mě trochu škrábalo ráno v krku, tak jsem si dala i bramboračku, byla poctivá, a skvěle mě postavila na nohy.









Užijte si zítra krásnou druhou adventní neděli :-)

4 komentáře:

  1. Take jsme letos chteli jit si uriznout stromek. No nejak jsem nevedela, kde ta moznost je. Tak nakonec to vyhrala jedlicka za 250,- od IKEA. A tedy nevim, jestli pristi rok manzela presvedcim. Kdyz mu reknu, ze stromek bude stat dvakrat tolik a jeste ho bude muset sam uriznout. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, ale ten zážitek je k nezaplacení :-) Tomu se nákup v IKEA nevyrovná :-)

      Vymazat
  2. Už jsem se lekla, že jste byli fakt stromek uříznout v lese :-D To mi k vám vůbec nesedělo :-D
    Bezva zážitek pro děti, řekla bych, a jistě i pro dospělé. Jaký jste nakonec vybrali?
    Vypadá to na krásně strávený den, nebo jeho část. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, užili jsme si to a o to šlo :-)
      Vybrali jsme jedličku, fotky budou ve vánočním článku. Už ho chystám pár dní, ale nějak se mi nechtějí stáhnout fotky z nového telefonu, tak s tím trochu zápasím.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)