pondělí 10. srpna 2015

U vody

Kam taky jinam se v těchto vedrech uchýlit. Napadly nás ještě nedaleké Koněpruské jeskyně, ale prohlídka trvá pár desítek minut a pak vás nemilosrdně vyhodí zpět na pařák :-)

Vyrazili jsme na koupaliště do Chrustenic. Nemáme to až tak daleko, bazén je čistý, je tam stín pod stromy... Jídlo si vozíme vlastní, protože z nabídky si nikdy nic nevybereme. Ale obě terasy i samoobslužný bufet jsou vždy plné.

Když tedy porovnám fotky na webu a tyto moje, je vidět, jaké je šílené sucho. Takovou trávu (nebo spíš seno) tam nepamatuji.


Jen to dno bazénu už by mohli spravit. Na kraji u schodů, kde je mělko, kde se koupou nejvíce děti, tak je dno celkem opravené, ale čím dál, tím je to rozbitější. Bazén je betonový, takže je to o zranění. 




V pauzách mezi koupáním se děti bavily různě - skládačky ze sušenek a rozinek.


Čtení a kreslení.


Bratrské šťouchanice :-)


Zobáky z kelímků.


Magnetické bludiště.


Tetování, lakování nehtů. Světe div se, já jsem se v jednu chvíli taky nudila (to slovo neznám!), jedno dítě spalo, druhé bylo s babičkou v bazénu. Zapomněla jsem si knížku. Půjčila jsem si od kluků vybarvovačky a pastelky a jednu si cvičně dala. Bohužel pastelky stály za houby.


Po cestě domů ještě s babičkou na zmrzlinu.


A rychlý nákup v Lidlu - kluci tam objevili autíčka :-D


Většina lidí si na panující horké počasí stěžuje, my si ho užíváme. Chápu, že kdo musí být zavřený v práci, v paneláku, ten z toho asi tak nadšený není. Nejvíc je mi líto např. hasičů, policistů apod., všech, kdo musí být v tom vedru ještě v ochranném oblečení na přímém slunci. Taky chápu, že zemědělci nejsou nadšeni. Ani my, co se týká zahrádky, neskáčeme do stropu, ale nějak bylo, nějak bude.

A nezapomeňte na ptáčky a hmyz - rozmístěte do stínu mělké misky a doplňujte čistou vodou :-)

2 komentáře:

  1. To sucho je letos ale extrémní a asi se to rok od roku zhoršuje. My si aspoň můžeme zalézt za barákem do sklípku vykutaného do skály, celoročně konstantní teplota 8 st. ;-) A manžel je právě hasič, mají to ti kluci opravdu neskutečně těžké v tomhle počasí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zhoršuje, taky se mi to zdá. My jsme s Mužem konspirátoři, takže na to máme svoji teorii :-D
      A v zimě zase bývá málo sněhu, to je pak taky špatný.
      Sklípek závidím! A jestli v něm máte i nějakou lahvinku... :-)
      Zdravím manžela. Je to opravdu poslání. Mají to těžké nejen v tom hicu, i když teď se to násobí.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)