pondělí 31. srpna 2015

Pohádkový les Nučice

"Tety z Klubovny", pod záštitou občanského sdružení Zdravé a zelené Nučice, uspořádaly v srpnu 2013 poprvé akci s názvem Pohádkový les. Akce se od té doby koná každý rok na konci prázdnin v lokalitě Na Čtyřce.



Vstupné bylo dobrovolné. U startu nás uvítala jedna milá copatá "holčička", nevím, jestli to měla být Pipi dlouhá punčocha či co jiného. Ale hezky si povídala se všemi dětmi, dala jim kartičku s mapou trasy, na druhou stranu se dávala razítka za splněné úkoly. 
Prošli jsme bránou a dál pokračovali dle značek.




První zastávkou bylo Ledové království. Děti měli na lyžích dopravit sněhovou vločku z bodu A do bodu B.


Na druhém stanovišti byly mašinky. Dostali jsme jízdenky, děti si nastoupily do vláčků, zatroubily, pan výpravčí jim to odstartoval a děti dojely z Horní do Dolní a zase zpátky. Eliášek k mému obrovskému překvapení vypálil takovou rychlostí, že jsem ho stěží stihla vyfotit. Měl radost, že vyhrál, a holčičkám to naštěstí nevadilo :-)


Alánek si jízdu vyzkoušel taky, ale protože chtěl držet krok s velkými kluky, už po pár metrech začal škobrtat a z mašinky radši vystoupil :-D


Třetí úkol byl u Kanafáska - velkým prakem se střílelo míči na dům.



Káťa a Škubánek byli čtvrtí. U Škubánka se lankem spojovaly pohádkové postavičky, u Káti se do nich zase muselo trefit. Splněno. Piškotové občerstvení provedeno.


Páté zastavení bylo u Lego panáčků. Na velkých deskách bylo z Dupla postavené bludiště, kterým se muselo pomocí naklápění desky projet s kuličkou. Taky tam měli zahradní domeček plný Dupla, nemohla jsem tam odtud kluky dostat :-)



Na šestce byli indiáni. Lovil se beran a kreslilo se na teepee. V tom pak byly balíčky s překvapením. Eliášek si vytáhl fosforeskujícího dinosaura. Nasvěcujeme každý den!






Sedmička u Pata a Mata.


Koumáci navrtali vodovodní potrubí :-D


Zatloukání by jim šlo.


Předposledním stanovištěm byli Dlouhý, Široký a Bystrozraký. U Bystrozrakého se chodila trasa na chůdách, u Dlouhého se lezlo na strom, kde byl v hnízdě poklad - diamant. A Široký rozdával úsměvy a razítka :-)


V cíli pak už čekali jen Simpons, děti se měly strefovat míčky do koše. To jsem nestihla vyfotit, neboť kromě poslední disciplíny se tam taky rozdávaly dárkové tašky, zdobily se perníčky, bylo tam občerstvení a malovalo se na obličej. Skupinka se mi rozprchla a než jsem se nadála, Eliášek měl odházeno a okráčel si pro dárek :-)


Poprvé jsem svolila k tomu, aby si nechal pomalovat obličej. Vybral si lišku. Alánek nechtěl. Ještě že tak! O všechno se to otírá a smýt se to musí vlhčenými ubrousky, až pak teprve vodou.
Ale byl spokojený :-)


Na to, že bylo vstupné dobrovolné, tak dostaly děti moc hezké dárky


A cestou domů jsem si vyfotila ten nádherný obrovský úplňkový měsíc. Nad Brdy. Tenhle pohled se mi nikdy neomrzí - vždycky, když se vracíme domů.


Musím tedy říct, že to byla perfektní akce. Vše bylo skvěle připraveno, všichni měli úžasné kostýmy, byli moc milí a trpěliví. Na to, že bylo opravdu horko, někteří měli na hlavě pletené čepice nebo stáli v kostýmu celý den na tom prudkém sluníčku... jsou to nadšenci! Patří jim velký dík.
A kromě toho to byla úžasná procházka. Určitě si ji ještě letos zopakujeme, jen tak, už bez soutěží. Prostě jako procházku.

2 komentáře:

  1. To vypadá moc hezky, všichni kdo připravují tyhle akce pro děti víceméně nezištně mají můj velký obdiv a zaplaťpánbůh za takové nadšence :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak :-) A na těch lidech bylo vidět, že je to fakt baví. Neviděla jsem tam jediný křivý obličej nebo že by je něco obtěžovalo. A to bylo fakt šílený vedro. A víme, co děti dovedou :-D

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)