úterý 16. dubna 2019

Liberec

byla naše první zastávka na cestě do Jizerek.


Do Liberce a na Ještěd (o tom v dalším článku) jsem se chtěla podívat už několik let. Pár výletů jsme si sem už dříve naplánovali, ale vždycky nám do toho něco přišlo. Tak teď :-)

Stavili jsme se tu po cestě do penzionu, v době oběda. Na doporučení kamarádů jsme se najedli v restauraci Radniční sklípek. Poctivé klasické hotovky. Zajeli jsme se sem najíst i na zpáteční cestě a rádi doporučujeme dál.








Prošli jsme se po náměstí a přilehlých uličkách, nakoupili jsme si bonbony a lízátka v Ateliéru sladkostí, kde vyrábí tyhle dobroty ručně a z přírodních surovin.

nám. Dr. E. Beneše

radnice

divadlo F. X. Šaldy

kostel sv. Antonína


Valdštejnské domky


Ateliér sladkostí









A ještě jednu zastávku jsme si v Liberci udělali - v rodném domě Ferdinanda Porsche. Chtěli jsme se podívat do expozice, ale na recepci nám to kvůli klukům nedoporučili, že by je to nebavilo. Odjížděli jsme celkem zklamaní, ani v kavárně jsme si neposeděli. Příště si to rozmluvit nenecháme.








 A hurá na Ještěd!

3 komentáře:

  1. Od nás je Liberec celkem z ruky, ale synek ho navštívil v rámci podzimních prázdnin s "táborem". Klasicky IQlandia, ZOO a vysílač na Ještědu.
    A jinak musím přiznat, že jsem se napřed lekla, jaký blog to sleduju, že o žádném s tímto názvem nevím :D změna je život.
    Hezký den a taky Velikonoce, Ilona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pardon za matení :-)
      To si to museli krásně užít, pro děti je asi tohle všechno velký zážitek :-)

      Vymazat
  2. Juuu, mé rodiště :) a proste srdcovka, klidně bych se hned stěhovala zpět... až pojedete příště, projděte se z náměstí k zoo, je to krásná ulice plná nádherných vil, jsou tam i lázně předělané na galerii a muzeum, příjemná prochajda. A u mě na blogu je pár tipů na to co v Liberci podniknout ;) třeba EKOpark, i když možná, že už jsou na některé věci kluci velcí?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)