neděle 1. července 2018

První školní rok

za námi.


Je to jako včera, když šel Eliášek poprvé do školky. Asi jako všechny mámy jsem to i já tehdy obrečela, už to nebylo moje malé miminko, už to byl velký kluk, už se mnou nebude trávit celý den, už bude mít svoje kamarády.
Brečela jsem, když byl ve školce naposledy, z části proto, že se tam měl dobře, že tam byli všichni skvělí a úžasní, z části proto, že už se zase posunul dál, už z něj byl prvňáček.
Obrečela jsem i jeho první den ve škole. Tak strašně rychle to uteklo a on si včera došel pro vysvědčení, dětem rozdal pozvánky na oslavu, paní učitelce dárky a kytičku, zamával a je to. 

Kytka je jako vždycky ze zahrady, letos jsem měla pocit, že už je všechno odkvetlé, a vida - nakonec byla hezky barevná. Chleba náš domácí kváskový. Přání ručně vyráběné od Markéty Hurychové. Vinný mošt, protože víme, že ho má paní učitelka ráda. A zápisníček pro radost.

 


 
 



 
 

 





 
 
 

Jako jsme měli štěstí na skvělé učitelky ve školce, tak jsme měli štěstí i na paní učitelku ve škole. A doufám, že Eliáška neprovázela jen první třídou.
Celý školní rok se dětem moc věnovala, například teď na jaře vyráběly ve třídě bezovou šťávu - samy si natrhaly květy, uvařily šťávu a ozdobily si skleničky, které si pak přinesly domů.
Paní učitelka zorganizovala pro děti přespání ve škole - na večer byli na školní zahradu pozváni i rodiče a sourozenci. Pekli jsme buřty. K občerstvení bylo, co kdo přinesl a taky moc dobrá buchta, kterou děti dopoledne s paní učitelkou ve škole upekly. My jsme přispěli ovocnými špízy a miskou rybízu ze zahrady. Večer měly děti bojovku, hledaly poklad, a před spaním jim paní učitelka četla tak dlouho, dokud neusnuly.
A na školní akademii s dětmi nacvičila překrásné představení na písničku Bleška a veška od pana Wericha. Bylo evidentní, že si na tom daly hrozně moc záležet - muselo jim dát spoustu práce vyrobit kulisy, kostýmy, nacvičit choreografii a navíc všechno udržet i před rodiči v tajnosti :-)
Celá akademie se pak konala v Lesním divadle, takže to mělo skvělou atmosféru.
Na tomhle jsem si přesně uvědomila, že paní učitelka si opravdu nechodí do školy odučit svých x hodin a hotovo. Díky, díky, díky!

To vzadu je hrášek, který si Eliášek ze školy přinesl a měl si ho zasadit a pozorovat, v květináčku, který si ve škole vyrobil.
 
 

 

 
 
 



 

Tak máme za sebou první školní rok, od září bude Eliášek druhák a Alánek půjde poprvé do školky. Letošní prázdniny dneska zahájili u babičky, s bratranci, pořádně si to užili. A u babičky taky zůstali spát, zítra mají v plánu velký výlet.
Za „vízo“ od nás dostali Hravou knihu Raketa a Pišlické příběhy II.
A za peníze za „vízo“ si sami koupili hru Parkoviště a zpívajícího plyšového ptáčka do sbírky. Tohle je slavík a celkem už těch ptáčků máme pět. Jsou jeden hezčí než druhý.

 








 

Přejeme všem dětem krásné léto!
A vy mi napište, že v tom dojímání nejsem sama :-)

8 komentářů:

  1. Hezký den, mé dvojčátka budou příští rok předškoláci a už to mě dojímá..... tak moc to letí. A při čtení vašeho článku jsem měla v očích slzy dojetí. Přeji Eliáškovi překrásné, kouzelné prázdniny a Alánkovi poté pohodový start ve školce. Děkuji za dojímavý článek. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Katko, za moc hezký komentář :-) Vám taky krásné léto a prázdniny :-)

      Vymazat
  2. Taky jsem se dojímala nad prvním vysvědčením naší slečny, má na něm i milou pochvalu, protože taky mají skvělou paní učitelku, která děti učí opravdu s láskou... a vaše paní učitelka si ty krásné dárky opravdu zaslouží, dělá pro děti skutečně hodně... když víme, že se našim dětem ve škole líbí a jsou tam spokojené, tak mnohem lépe to jejich pomalé osamostatňování zvládáme, že :-) Přeji vám krásné prázdniny plné zážitků :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak. Před začátkem školního roku jsem byla jako na trní, protože vlastně vůbec nebylo jisté, jakou paní učitelku dostanou. Přála jsem si nějakou milou, empatickou, nevyhořelou a přála jsem si vlastně konkrétně tu, kterou mají.
      Tak jsem ráda, že máte taky pozitivní zkušenost a skvělou paní učitelku. Krásné prázdniny i vám :-)

      Vymazat
  3. Je, podle popisu to vypada na supr ucitelku! Kez by jednou Roza natrefila take na nejakou fajn. A darky jsou uzasne ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, věřím, že vy tu fajn učitelku jednou mít budete, vy si jí přitáhnete :-)
      A díky :-)

      Vymazat
  4. Jeeeej odkiaľ je prosím plyšový slávik? ďakujem

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)