středa 14. února 2018

Geologická abeceda

Jestlipak víte, co je dneska za den?


Dneska je Mezinárodní den darování knih!
Klik na loňský článek.

Klukům jsme darovali knihu z těch úžasných. Začínají je zajímat témata jako vlastivěda, přírodověda, historie..., takže se máte v tomto směru tady na blogu na co těšit.

Geologická abeceda mě dostala a uchvátila. Nenápadně se krčila na malém obrázku v katalogu knížek, který Eliášek přinesl před časem ze školy. Ale mému oku neušla a hned jsem věděla, že ta nám doma nesmí chybět. 41 abecedně seřazených výrazů, vtipně a srozumitelně vysvětlených, k tomu kvíz a krásné ilustrace. Je mi záhadou, že jsem o ní až doteď nikde nezakopla, přitom vyšla už v roce 2010. Vlastně vím - všechno má svůj čas :-)



 








 

Čím jste dnešní knižní svátek oslavili vy?

Přeji hezký večer :-)

8 komentářů:

  1. Ta je skvělá!! Ukládám na svůj seznam knih, které bych ráda dětem koupila. Sice zájem o geologii není na pořadu dne, ale tahle kniha vypadá tak srozumitelně a lákavě, že jí pořídím do zásoby :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víš jak, viď... ona má dost co nabídnout i nedovzdělané matce :-) Tedy jako sebe myslím, aby ses neurazila :-)

      Vymazat
  2. Je krásná... opět mám veliké dilema... pro nás moc brzy, ovšem já mám strach, že ji časem opět už neseženu... jako spoustu ostatních knih... :)
    Děkuji za inspiraci, mějte se krásně! :)
    Peťka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Juuu krása, mám ji na seznamu také dlouho, ale jak to tak sleduju T ji bude brzy také potřebovat. Díky ☺️ PS: hrozně se mi líbí ten nový vzhled blogu ☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, mně taky, i když ještě na tom pracuju :-)

      Vymazat
  4. Taky už ji máme doma :-) opravdu krásná kniha, která jednoduchým jazykem mnohé vysvětlí, a to nejen dětem, ale určitě i rodičům :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Netajím se tím, že si tyhle knížky kupuju spíš i pro sebe :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)