středa 19. dubna 2017

Bubovické vodopády

Splnila jsem si další výletní sen a vytáhla jsem rodinu na procházku k Bubovickým vodopádům.


Bylo to ještě před Velikonocemi, podléšky byly v plném květu, byly jich plné stráně, fialové moře. Fotila jsem jako o život, bohužel na fotkách to tak moc nevynikne.
Šli jsme asi nejkratší cestou - ze Srbska. Jsou to možná necelé dva kilometry, trasa je nenáročná, vhodná i pro kočárek, jen poslední úsek už by se asi projet nedal, jsou tam schody a úzká pěšina.
Samotné vodopády jsou spíše takové čůrky a navíc v době naší návštěvy už bylo po jarním tání, takže voda na fotkách vlastně ani není :-D
A taky mám pocit, že jsme nedošli až do cíle. Ale zase máme důvod se tam vrátit.

Trasa je součástí nejstarší značené turistické cesty u nás. Jmenuje se cesta Vojty Náprstka (který je zakladatelem Klubu českých turistů), začíná na náměstí v Berouně, pokračuje přes obec Svatý Jan pod Skalou, Karlštejn, Mořinku a Karlické údolí až do Radotína. Všude je tam nádherně!

Ze Srbska se taky můžete vydat stezkou podél Berounky až do Berouna, tudy jsme šli naposledy loni. Ve Svatém Janu už jsme taky byli. Tentokrát jsme se tam chtěli zastavit na pozdnější oběd v Obecné škole, ale ten nápad mělo spoustu lidí, takže jsme se otočili a jeli do Hospody v Bubovicích, tu už jsem tady taky doporučovala.






















Kubrychtova bouda - dnes již přestavěná - dá se v ní ubytovat


Cestu zvládnete i s malými dětmi, jen před samotnými vodopády překročíte pár klád a přejdete pár můstků

 










Při zpáteční cestě autem jsme se ještě pokochali výhledem na Karlštejn

6 komentářů:

  1. Pěkný den,
    fotky nádherné, oblast taky krásná... procházeli jsme se tudy s manželem už dávno, ještě bez Čmeláčka a já jsem si celé Berounsko hrozně zamilovala (vlastně celou stranu naší vlasti od Prahy na jih). Teď je to pro nás sice na výlet daleko, ale až Čmelda povyroste, těším se, až se zde zase vrátím. Díky za inspiraci, určitě jste si to moc užili!
    Pěkné dny, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je tu tolik nádherných míst! Krásné jarní dny i k vám :-)

      Vymazat
  2. Krasne jste vyletili! Uz se taky tesim az neco podniknem. Uzivejte jaro ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Už několik let se tam chystám v zimě, abych je viděla zamrzlé, a pořád nic. Tak snad letos.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)