pátek 17. března 2017

Přivolávání

jara

Eliášek šel tento týden sice po 14 dnech do školky, ale neštovicovou štafetu (mimochodem, trochu jsem doplnila článek o neštovicích) převzal Alánek, takže jsme už třetí týden téměř nonstop zavření doma. Jaro k nám lákáme tedy květinovou výzdobou - pryskyřníkem, venkovními jarními truhlíky, kvetou nám už i petrklíče v trávníku. Trochu jsme vyčistili po zimě zahradu, nařezali jsme si dříví, nakoupili jsme permasemínka, chystáme záhony a hrajeme hry. Konzumujeme první letošní medvědí česnek.
Čteme jarní knížky.
Dneska jsem si koupila druhé vydání dlouho nedostupné knížky Pavla Čecha Dědečkové! Tak dlouho jsem ji sháněla. Vůbec to nevypadalo, že by šla znovu do prodeje. Přečetla jsem ji hned dnes v podvečer. Fotit vám ji nebudu, protože bych jednou stránkou prozradila vše. Každopádně je přenádherná, dojemná a třeskutě opravdová a lidská, jak to Pavel Čech umí. Jedna stránka vás rozesměje nějakou rošťárnou a další rozbrečí. Krása. Sežeňte si ji. Další poklad do knihovničky. A opatrujte ji :-)

I zvířátka by se už ráda vyvenčila - dneska dorazilo pár nových jako dárek pro Alánka k narozeninám od kamarádů ze Slovenska - ještě jednou moc děkujeme :-)

















Připletl se mi do záběru drzý kosák :-)

Na okně, venku na okně, v trávě - už to kvete...




Kvarteto z nakladatelství Bylo Nebylo



Kafíčko, sluníčko a Dědečkové - a víc už nic :-)




Taky už se těšíte?

8 komentářů:

  1. Nad nejakymi permaseminky taky premyslim, asi pujdu do rajcat. Dik za odkaz, nejak jsem se nemohla rozhodnout, kde objednavat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Permasemínka doporučuji, včera mi od nich přišla druhá várka - letos asi budeme velkopěstitelé :-D Rajčátka už nám rostou, taky okurky. Jestli budeš objednávat, zkus i tu ačokču :-)

      Vymazat
  2. Držím palce, ať si teď ty nemoci vyberete a až přijde to opravdové pěkné jaro, tak si ho budete venku pořádně užívat :-) i když s takovými krásnými knížkami a hračkami to doma vydržet není až takový problém :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, někdy už to bylo značně náročné. Na klukách bylo evidentní, že už se doma nudí a otravují a otrávení jsme z toho byli už všichni.
      Alánek by ještě neměl moc na sluníčko, ale jinak už lítají po venku, včera byli na zahradě do sedmi a moc hezky si hráli :-)
      Tak děkujeme za držení palců :-) Krásné jaro i k vám :-)

      Vymazat
  3. Krásný pryskyřník, už se těším, až mi na zahradě taky vylezou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůůů, tak to je jiná liga, pryskyřníky na zahradě :-) Máte je normálně v záhonku? Přežijí teda zimu? Každé jaro si je kupuju, časem mi zajdou, nikdy mě nenapadlo je zasadit.

      Vymazat
  4. Dobrý den, DĚDEČKOVÉ jsou úchvatní:-) Děkuji za tip. Ještě prosím dotaz. Myslíte, že mám šanci sehnat někde knihy Petra Horáčka (Nový domek pro myšku, Husa Líza.....) Mějte se hezky. Ester z Olomouce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šance je vždycky :-)
      Např. na www.databazeknih.cz si vyberte jednotlivé knihy a zadejte si k nim poptávkový inzerát. Jakmile by danou knihu někdo nabízel, přijde Vám na mail upozornění.
      Zkuste projít internetové antikvariáty, aukro, mimibazar apod.
      Nebo např. tady http://www.kosmas.cz/knihy/189210/husa-liza-a-vanocni-hvezda/ je seznam prodejen, kde by ji ještě měli mít, zkuste tam napsat nebo zavolat, pokud ji mít budou, tak by Vám ji měli zaslat.
      Jinak nová už se objednat nedá, je všude rozebraná.
      Nebo ještě kontaktovat přímo Portál, jestli znovu nevyjdou.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)