pátek 6. ledna 2017

Sonnentor

Tady roste radost.

Sonnentor znamená v překladu sluneční brána. Slunce, které má Sonnenor v logu, je středověký symbol života a světla. Jejich filozofií je harmonie. Na stránkách mají seznam pěstitelů z ČR. Víte, co jíte a pijete.

Chtěla jsem o nich napsat už dávno. Jejich čaje a koření kupujeme už dobře 10 let, před pár lety jsme ochutnali i jejich sladkosti a od té doby je kupujeme také. Nikdy se nám nestalo, že by nám od Sonnentoru něco nechutnalo nebo že bychom to nespotřebovali. Naopak - neustále doplňuji zásoby.

Miluju ty chutě a vůně, kochám se designem, kluci jsou nadšení ze samolepek, které občas z krabiček vypadnou. A na podzim jsme konečně zamířili i do prodejny v Čejkovicích, což byl další požitek. Prodejna je nádherná zvenčí i uvnitř, venku to vše šperkuje bylinková zahrádka s mnoha zábavnými prvky, můžete si také vylézt na vyhlídku, uvnitř to je pak hotový ráj! A jak to tam voní! A jaká tam vládla klidná a přívětivá atmosféra :-) Škoda, že to máme tak daleko. Mají tam i kavárnu, byla bych tam pečená vařená.


































Toto jsme si přivezli z dovolené na Pálavě, kdy jsme se v Čejkovicích stavěli při zpáteční cestě




Ten už nemám, na Vánoce padl celý



Další doplnení zásob před Vánoci - hřebíček byl výborný v medvědích tlapkách a udělala jsem si radost i sáčky na sypaný čaj



Do kakaa, do kaše, do zákusků, do jogurtu...


Tuhle sadu jsem vyhrála v jedné soutěži a udělala mi velkou radost :-)




Navíc jsem si pro radost stáhla tyhle krásné Raráškovské brožurky.













PS: Vytvořila jsem si na pravé straně v menu takovou kategorii Doporučujeme. Neplynou mi z toho žádné finanční zdroje, takže si tam budu dávat jen věci, které můžeme s čistým srdcem doporučit. Nechci to zahltit, proto zde budou jen opravdu ty naše nejoblíbenější, ty, které využíváme prakticky denně - Sonnentor mezi ně rozhodně patří.

9 komentářů:

  1. miluji věci od Sonnentoru, letos jsem kolegyním nadělila jejich čaje. Děkuji za inspiraci na výlet, určitě se tam v létě vypravíme. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky je ráda naděluju :-) A málokdo je naděluje mně :-D
      Vypravte, stojí to za to :-)

      Vymazat
  2. my máme Sonnentoru docela blízko, ale letos jsme tam byli poprvé. byla jsem nadšená. a tu prohlídku bych absolvovala klidně znovu, nemohla jsem se té vůně vůbec nabažit. ale sáčky na sypaný čaj jsem neviděla, škoda.
    krásný voňavý den. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objednávala jsem je z eshopu, tak zkuste kdyžtak kouknout tam. Možná mají možnost i osobního vyzvednutí objednávky, tak byste měla důvod tam jet znovu :-D

      Vymazat
  3. Cejkovice mame pri ceste a jsme pravidelnymi zakazniky. Kdyz dojdou zasoby,mam oblibeny vidensky obchudek (je jich tu hned nekolik a jsou naprosto uzasne!). Caje,sirupy,koreni,Trinkschokolade (Schlaukakao),pamlsky pro deti ... U Sonnentoru plati,ze jednou neco koupim na zkousku a uz kupuji pravidelne:-) Kdyz nemam inspiraci,darek od S. vzdycky potesi. Je fajn,ze existuje i ceska pobocka;-) Jen tech obchudku by v Cesku mohlo byt vic ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně, jednou něco vyzkouším a kupuju pravidelně to u nás platí 100%:-)

      Vymazat
    2. Taky tak :-)
      Nedostatek českých obchůdků mě mrzí, asi jim napíšu, zda nechtějí otevřít něco blíž k nám :-)

      Vymazat
  4. Krása voní to až sem! nikdy jsme tam nebyli, ale kousek kolem jezdíme na Moravu k babičce, tak se tam určitě někdy zastavíme. krásná reportáž... Máme doma stálé výrobky, bez kterých už si to v kuchyni nedovedu představit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mají obchod i v Brně, ale tam jsem nebyla, a ty Čejkovice jsou mi milejší :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)