úterý 22. listopadu 2016

Sbíráme Schleich zvířátka

Německá firma Schleich byla založena v roce 1935, první figurky se začaly vyrábět v roce 1950, od roku 1980 se vyrábí i Schleich zvířátka.


Zvířátka vychází ze skutečného zvířecího světa, jsou velmi realistická, včetně otisků spodních končetin. Figurky jsou ručně malované.
Až do roku 2006 byla firma Schleich firmou rodinnou. Dlouhou dobu byla také veškerá výroba umístěna v Německu. Nyní už se figurky vyrábí ale i v Číně nebo Tunisku apod.

První zvířátka jsme koupili letos na jaře a hned jsme jim propadli. Během jara jsme hodně dalších pořídili, naposledy mládě hrocha.
Původně jsme kupovali (s výjimkou prvních dvou) jen na internetu, ale po několika negativních zkušenostech stran kvality se snažíme kupovat spíše v kamenných obchodech, tj. konkrétní figurky si osahat a prohlédnout. Je to asi tím, že už není veškerá výroba pouze v Německu, kvalita figurek je proměnlivá kus od kusu a často se výrazně liší od figurek vyobrazených v oficiálním katalogu.
A také novější modely bývají zase o fous propracovanější oproti starším kolekcím.

Měli jsme teď přes léto a podzim pauzu, ale nedávno jsem pár nových zvířátek objednala klukům do adventního kalendáře.


Našimi prvními zvířátky byli žirafí samec a samice slona indického. Pak jsme pořídili pár hospodářských/domácích zvířat a pak už to jelo.

































Občas se nám poštěstí koupit nějaké německé figurky, ale většina jich je tedy z výroby mimo Německo. 







Kluci si s nimi hodně vyhrají. Nosí je ven, berou si je do vany, staví jim přístřešky, venku jim trhají trávu jako krmení, pořádají s nimi závody... Nebo je používáme na učení a řízenou hru - přiřazujeme zvířátka k obrázkům v knížkách nebo k zalaminovaným obrázkům.








Pořizovací cena zvířátek je vyšší, ale doufám v jejich kvalitu. Dají se pořídit levnější varianty, dívala jsem se na ně v obchodě, ale bohužel ta levnější zvířátka už nejsou tak pěkná, nebo nemají tak realistický vzhled, případně materiál, ze kterého jsou vyrobena, není až tak příjemný na omak. 
Kromě zvířátek domácích, hospodářských, lesních, mořských/vodních, exotických atd. můžete pořídit také spoustu koní včetně stájí a jezdců, oblíbené hlavně u holčiček.
Kluci kromě zvířátek začínají toužít po dinosaurech.
Jinak Schleich vyrábí ještě nějaké víly nebo elfy, Šmouly, Snoopyho a komiksové hrdiny.
Na youtube najdete spoustu tzv. live show - filmů, ve kterých tyto figurky hrají. To kdyby se někdo hodně nudil :-)
Já osobně sleduju na Instagramu profil jedné australanky, která Schleich (a ještě jiná) zvířátka fotí v přírodě, fotky má moc krásné. 

Pokud máte doma milovníka zvířat, tak vřele doporučujeme, i jako tip na dárek k blížícím se Vánocům :-)

Edit:
Ať je to komplet; po zveřejnění článku mi dorazila i zvířátka do adventního kalendáře. Objednala jsem původně medvídě grizzly, ale už ho neměli a místo něj mi poslali mládě ledního medvěda.
Veverka je velikostně v nepoměru a made in Germany je pouze bedýnka na ovoce :-D


9 komentářů:

  1. Ahoj, take sbiram(e) Schleich zviratka. Ted je hodne vyuzivame pri logopedii a ruzne prirazovani.
    Jen mi prijde, ze sortiment v kamennych obchodech uz neni to, co pred lety.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám bohužel srovnání, ale je fakt, že když vyrazím do kamenného obchodu, odcházím většinou napůl zklamaná, protože polovinu zvířat, pro které jsem šla, nemají.

      Vymazat
  2. Ahoj, no kde jste??? :-) taky sbíráme. Už od malinka. Kluci si s nimi vyhráli už od roka. (jak dělá kravička, najdi pejska atd...) Využije je i Mareček coby dup :-)
    Ano jak píšeš, taky neobjednávám na netu, protože mi několikrát přišli uplně hrozné zvířata. Některé máme od babiček i jiných značek a musím říct, že kluci miluji Schleich asi proto, že vyadají tak opravdově... I když mě třeba dost zklamala žirafa.
    Jeden rok , když byli kluci malí měli každý den zvířátko v adventním kalendáři. To se povedlo... byli přešťastní.
    No a teď už nějakou dobu místo zvířat kupujeme dinoiše. JENŽE ta cena je prostě hrozná. :-( s otevírací tlamou nejde po 400kč a spš výš. Ale fakt je, že jsou nádherní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, flákáme se :-) Máš to taky tak, že se ti třeba měsíc nic nechce? Nějak mě ten podzim dostihl :-)
      No teď jsem opakovaně z netu objednala - taky do adventního kalendáře a něco ještě pod stromeček. Ty do kalendáře už přišly, malinko mě zklamal pes, na obrázku vypadá rozhodně lépe. Ale zase v reálu to není úplně tragédie a než bych ho vracela a zaplatila to samé na poštovném, tak si ho radši necháme. Jsem zvědavá, co přijde v těch pod stromeček.
      Ano, po dinosaurech už kluci taky začali pokukovat, jsou to vážně pálky, takže zatím jsme žádného nekoupili. Ale k narozeninám s nimi počítám.

      Vymazat
  3. Vypadají opravdu jako živá... že by další položka na seznam :-)

    OdpovědětVymazat
  4. To už je pořádná sbírka! My jich máme pár, ale kupuju občas i Papo, Bulyland apod., prostě podle toho, co potřebujeme a co kde zrovna seženu. Ale je fakt, že Schleich to má nejvíc propracovaný.

    OdpovědětVymazat
  5. Dodrý den, moc pěkný článek :-). Chtěl bych se zeptat, co je to za knížku s kroužkovou vazbou na posledních fotografiích.
    Předem mnohokrát děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, ta knížka je z Albatrosu, edice Už vím proč, a tahle se jmenuje Můj první atlas zvířat.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář :-)