úterý 19. září 2017

Vincek, Vlk a Lucinka

Holky Pohrátkové chystají novou knížku! Pojďte jim se mnou trochu nakouknout pod pokličku.


Vincek, Vlk a Lucinka bude volným pokračováním velmi oblíbených Pohrátek, které jsem vám na blogu už několikrát představovala a zmiňovala.
Na dokončení knihy se momentálně pilně pracuje. Do tisku půjde už příští měsíc, tedy v říjnu, a v listopadu bude její křest.
Vytištěna bude v nákladu 2000 kusů, ve formátu A4 a na krásném křídovém papíře. Ilustrace jsou částečně vrstvený suchý pastel s vyškrabáváním, částěčně tuš a i tady budou mít děti možnost knihu dotvářet. Přesně tak, jak jsme si oblíbili u Pohrátek.

Pavouček Vincek, malý světoběžník a objevitel, už trochu povyrostl a vstupuje do učení.
Není to však škola jen tak ledajaká...
Starý pavoučí král Kukichón jej posílá do Vlčí školy. Moudrý Vlk přicházející z Říše hvězd pro tentokrát seznamuje svého učedníka se všemi živly. Vinckovým úkolem je živlům porozumět a povědět o svém poznání lidským dětem. To však není úkol jednoduchý...
Naštěstí má ve světě lidí kamarádku Lucinku. A to je dívenka bystrá a vnímavá. Zdalipak společně dokáží rozzářit srdce malých i velkých?

"...A po tomhle překrásném mostě sestupoval k trochu roztřesenému Vinckovi urostlý a krásný Vlk.
Jeho oči tolik zářily. Byly plné lásky a porozumění.
A Vincek v nich na malou chvíli zahlédl veškerou moudrost světa. Vlk si před pavoučka lehl a v tichosti jej pozoroval. Slov nebylo třeba.
Po chvíli moudrý Vlk ticho přerušil: "Jsem Vlk. To stačí, klidně mi tak říkej. Připravil jsem ti bezpečnou skrýš ve svém kožichu, tam budeš odpočívat. Spolu se vydáme na místa, která procházím se všemi učedníky. Většinou bývají ze světa lidí. Je jich ale velmi málo. A často jsou už příliš dospělí na můj způsob učení. Možná tedy přišel čas učit i malé lidské bytosti skrze tebe. Tak, a teď si vlez na svoje místečko."
Malý pavouček se zachumlal do hebkého vlčího kožichu a konečně usnul hlubokým, klidným spánkem..."




My se nemůžeme dočkat! A tématem se nám opět krásně hodí, vždyť Eliášek je teď taky "v učení" :-) Navíc se blíží Vánoce, knížka pod stromečkem vždycky potěší. A můžete ji mít i s věnováním - jestli chcete, podívejte se na eshop, kde je možno si ji předobjednat.

Máváme vám z Pohrátkového kraje :-)

4 komentáře:

  1. Objednáno, děkuji za Vaše knižní články, jsou velkou inspirací.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera! Díky, taky už jsem objednala a už se těším až ji budeme mít doma!

    OdpovědětVymazat
  3. Jééé, no jasně, Pohrátky máme doma a milujeme, audio taky, poslouchají holky před usnu tím. Tak toto musíme mít taky! Vypadá to překrásně, paní ilustrátorka má nádherné snové obrázky :-) Běžím objednat, děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký den, i já moc děkuji za informaci o novince... zrovna před chvílí jsem na Hit hitu objednala novinku od Petra Horáčka, teď jdu na novinku od "holek pohrátkových"... :) - hned mám příjemnější konec týdne...
    Mějte krásné podzimní dny, těším se na další článek, Peťka :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář :-)